Driebergse musicus Cees Swaen heeft pianomuziek voor Laura Dekker gecomponeerd

Driebergen – De kleurrijke Driebergse musicus, dorpsdichter en horeca-expert Cees Swaen schreef een oorstrelend kabbelend pianostuk, dat hij opdroeg aan Laura Dekker. Toen Laura in de clinch lag met allerlei overheidsinstanties die haar zeilplan probeerden te dwarsbomen heeft hij, geïnspireerd door haar onverzettelijkheid, een wals vervaardigd waarin het klotsend water rond haar boot op fraaie wijze in noten is omgezet.

Het werkje noemde hij ‘Voiles au vent’ (zeilen in de wind), met als ondertitel: ‘Valse chopinoise pour Laura D.’ Te midden van haar negatieve ervaringen waren er volgens Laura ‘slechts enkele positieve dingen’, en één daarvan was de wals uit Driebergen. In het boek zegt ze hierover: ‘’Cool, muziek alleen voor mij gemaakt. Ik kan de golven horen als mijn oma het op de piano speelt.” (Nieuwsblad De Kaap, het muziekstuk)

1 Bericht

  • Harrie

    11 jaren geleden / 27 januari 2012 om 10:02 uur

    Cees Swaen maakt met zijn oevre hiermee niet alleen een toejuiching naar Laura maar ook gelijk een therapeutisch stuk om tot rust te komen voor al diegenen die zich al die tijd op Laura hebben afgegeven en zich zéér negatief hebben uitgelaten over haar doen en laten…
    Luister het stuk en je zult er van opvrolijken…

    Harrie

Berichtensectie gesloten.