Driekwart gecontroleerde boten op Loosdrechtse Plassen voldoet niet aan de regels en jeugd blijft meeste overlast veroorzaken

Loosdrecht – Waterpret alom op de Loosdrechtse Plassen bij deze tropische temperaturen. Maar bij controles door buitengewoon opsporingsambtenaren (BOA’s) van Recreatie Midden-Nederland bleek bij slechts een kwart van de gecontroleerde vaartuigen alles helemaal in orde en volgens de regels.

Bij de handhavingsacties werd afgelopen dagen gecontroleerd op vaarsnelheid, snelvaarontheffingen, vaarbewijzen en registratiebewijzen van motorvaartuigen. Er werden meer dan twintig waarschuwingen en één proces verbaal uitgedeeld. Met name jeugdige watersporters worden regelmatig betrapt op te snel varen en het veroorzaken van overlast voor andere recreanten. (Gooi- en Eemlander)

2 Berichten

 • Rob47

  5 jaar geleden / 31 mei 2018 om 20:07 uur

  Ja als er nooit gecontroleerd wordt, dan neemt iedereen een loopje met de regels. Zelf heb ik na 60 jaar vaarervaring een boete van 100 euro gekregen voor een echte kleinigheid, zoiets als de hand niet uitsteken op de fiets. Terwijl dit werd afgehandeld scheerden bootje met zeer jonge kinderen om ons heen en maakten obscene gebaren naar de agenten. Toen ik vroeg waarom ze daar niets aan deden was het antwoord; “ Dit is de verantwoordelijkheid van de ouders, dit heeft bij ons geen prioriteit”.

 • ad kraakman

  5 jaar geleden / 4 juni 2018 om 16:12 uur

  Sinds enkele weken is er in het gebied twiske/waterland een nieuwe agent te water.
  Alle jeugd , veel te hard varende in platbodems, hadden een zgn. “agentapp” zodat ze elkaar waarschuwden wanneer hij in aantocht was. De “nieuwe” houdt iedereen aan op het water , ook als je langzaam vaart, en controleert ALLES. Ook schroomt hij niet om bekeuringen te geven zoals voor het niet hebben van het Klein Vaarbewijs, niet geregistreerd, geen toeter, enz.
  Wanneer je dan de ouders hoort dan zakt je broek er van af, zij vinden het schandelijk.
  Op de vraag : ‘geeft u ook de sleutel van uw auto aan uw kind van 10-11 jaar?” kijken ze je schaapachtig aan…….
  Wetten zijn alleen prima wanneer er wordt gehandhaafd!.

Berichtensectie gesloten.