Informatie voor de watersporter

Driemaster Oosterschelde uit 1918 redt moderne Italiaanse solozeiler met gebroken mast

oosterschelde

Rotterdam – De Rotterdamse driemaster ‘Oosterschelde’ heeft vannacht, midden op de Atlantische oceaan, een Italiaanse solozeiler gered. De man dreef rond op zijn ontmastte en stuurloze jacht, dat bovendien water maakte. Kapitein Maarten de Jong werd gisteravond rond 18:00 uur van de noodsituatie op de hoogte gebracht door het Maritime Rescue Coordination Centre Roma.

De Oosterschelde bevond zich op dat moment op 90 mijl afstand tot het zinkende jacht en besloot onmiddellijk koers te zetten naar de laatst bekende positie van het jacht, de in België geregistreerde ‘Tarabaralla’. Toen het rescue centre enkele uren daarna het contact met het jacht verloor werd de situatie kritisch, getuige onderstaand bericht aan de kapitein van de ‘Oosterschelde:

MRCC ROMA The vessel “TARABALLA” report that the situation become very dangerous. Would please proceed in maximum speed and try to contact the vessel on sat phone

Om 02:45 UTC arriveerde de Oosterschelde bij de Tarabaralla en gelukkig kon de enige opvarende om 04:10 veilig aan boord van de Oosterschelde worden gebracht. Het wrak van het jacht werd prijs gegeven aan de zee
De Oosterschelde vervolgt haar weg naar Martinique, waar ze 14 februari zal aankomen. (Nauticlink, www.oosterschelde.nl, Tarabaralla op Blogspot (redding Google translate), Telegraaf)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht