Drimmelen onthult bord Hans Horrevoetskade als blijvende herinnering aan Volvo Ocean Race zeiler

DRIMMELEN – Het was de kade waar hij zijn liefde voor de watersport heeft opgedaan. Hans Horrevoets, ‘een zeilheld in de ogen van veel watersporters’, omschrijft burgemeester Gert de Kok. Gistermiddag trokken vele tientallen bezoekers – familie, vrienden en andere belangstellenden – in een stoet naar de middenkade van de nieuwe jachthaven in Drimmelen, in het zonnetje dat zojuist was doorgebroken.

Deze middag wordt de Hans Horrevoetskade geopend, vernoemd naar de zeiler uit Terheijden, die is omgekomen tijdens de Volvo Ocean Race in 2006. Gisteren was dat precies vijf jaar geleden. Over de paal hangt een stuk zeil. “Een zeil met speciale herinneringen”, vertelt de burgemeester in zijn speech. “Dit is bij uitstek de manier om, net als bij de Hans Horrevoets Memorial Race, vast te houden aan de herinnering aan Hans Horrevoets.”

Het zeil wordt gehesen, er verschijnt een blauw bord met de tekst ‘Hans Horrevoetskade, zeezeiler 1974-2006’, dat ook aan de andere kant van de kade staat. Ballonnen gaan de lucht in. De stoet vervolgt, over de brug – die voor deze keer bij uitzondering dicht is – om vervolgens de bijeenkomst voort te zetten met een borrel in het clubhuis van WSV Drimmelen. (BN/deStem)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X