Informatie voor de watersporter

Duitse ‘rond de wereld’ zeiler mogelijk opgegeten door kannibalen in Frans Polynesië

Nuku Hiva – Het leek de reis naar het paradijs, maar de droomreis van de Duitse zeiler Stefan Ramin en zijn vrouw Heike Dorsch op hun catamaran Baju,  eindigde in een nachtmerrie.

Op Nuku Hiva, een afgelegen eiland in Frans Polynesië, zijn resten gevonden van Ramins lichaam. Australische media melden dat hij in stukken is gehakt en is opgegeten door kannibalen.

Jachttrip
Het Duitse stel was sinds 2008 met hun zeilboot op wereldreis en was van plan om een paar maanden door te brengen in Frans Polynesië. Ze wilden graag een traditionele geitenjacht meemaken op het 2800 inwoners tellende eiland.

Vorige week was de 40-jarige Ramin op een jachttrip gegaan, maar de lokale gids zou zonder hem zijn teruggekeerd naar de kust, met het verhaal dat de Duitser gewond was geraakt. Toen zijn vrouw Heike de gids volgde, werd ze naar eigen zeggen door hem aangerand. Ze zou aan een boom zijn vastgebonden, maar wist te ontsnappen.

De gealarmeerde politie ontdekte niet veel later menselijke resten in de as van een vuur. Via een gebitsreconstructie werd de identiteit van Stefan Ramin vastgesteld. De overige resten worden nu naar een forensisch instituut in Parijs gestuurd voor verder dna-onderzoek.

De officier van justitie op Tahiti, José Thorel, ontkent desgevraagd dat de Duitser is opgegeten. Volgens hem werd zijn lichaam in het vuur gegooid om het te laten verdwijnen. (NOS, De Telegraaf, Blog (gesloten),  Nouvelles de Tahiti -franstalig, ‘Kanibalen ontkennen opeten’ – RTL)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht