Informatie voor de watersporter

Eb en vloed software QuickTide biedt 2013 versie, een app voor Android en Apple en een cursus of 'master class'

NIEUWSBERICHT
Het semi-professionele ‘hobbyproject’ QuickTide van Wim Blankenstijn heeft deze eerste dagen van het nieuwe jaar al direct een 2013-versie klaar staan voor PC, Android en over enige maanden ook voor het Apple-systeem.  Quicktime biedt alle informatie op het gebied van hoog- en laagwater in Nederland, België en Duitsland en is met name voor wadvaarders een fantastische eb- en vloed gids, die in feite gratis beschikbaar is. Donaties worden wel op prijs gesteld. Quicktime biedt ook cursussen om het gebruik te vergemakkelijken en het maximale uit het programma te halen
De 2013-versie van QuickTide PC heeft een aantal leuke aanvullingen en verbeteringen:

  • geschikt voor Windows 8
  • meer Windows-standaard, het minischerm wordt afzonderlijk afgebeeld, alleen wanneer dat nodig is
  • de “actualiseren via internet” is sterk verbeterd. QuickTide attendeert je nu vanzelf, wanneer er nieuwe gegevens beschikbaar zijn (alleen voor donateurs).
  • de grafiekfunctie is aanzienlijk uitgebreid en verbeterd. Het is nu een zeer bruikbare ondersteuning bij allerlei getijdenvragen geworden.

Voor de Duitse Wadden alleen afgeleide gegevens beschikbaar
QuickTide bevat al sinds 2011 gegevens van de Duitse Waddenzee en Noordzee. Maar dit zijn afgeleide gegevens; afgeleid van Eemshaven (zoveel minuten later dan Eemshaven en zoveel centimeter hoger HW). Mooier zou het zijn om de precieze informatie van het “Bundesamt für Seeschifffahrt und Hydrographie” (BSH) op te nemen. Helaas is deze informatie niet gratis. Het zou voor een gewone gebruiker bijvoorbeeld € 5,00 per jaar moeten kosten, inclusief onze eigen afhandeling. Uitgebreide contacten met het BSH heeft niet tot resultaten geleid. Er lijkt geen toepasselijk commercieel model te vinden om de gegevens aan QuickTide te verstrekken. De vraag is nu uitgezet bij de Duitse wadvaarders, mogelijk kunnen zijn het BSH nog bewerken. Maar tot zolang moeten we het doen met de afgeleide gegevens, welke nu in QuickTide zijn opgenomen. Deze zijn niet perfect, maar wél zeer bruikbaar.
QuickTide – Android App 2013
Het jaar 2012 was het jaar van QuickTide App: een compacte versie van QuickTide voor Android telefoons en tablets. Compact, maar wél compleet. Alle belangrijke functies van QuickTide PC waren er in te vinden. QuickTide App werd in dit eerste jaar al meer dan 200 maal gedownload. Ook in 2013 is QuickTide App is weer verkrijgbaar in Google Play. Ga hiervoor naar Google Play en zoek naar “QuickTide”.
QuickTide – iPhone App 2013
Inmiddels zijn de ontwikkelingen van een QuickTide App voor iPhone en iPad in volle gang. De verwachting is dat de iPhone App nog voor het vaarseizoen beschikbaar komt.
QuickTide Cursusprogramma 2013
Ook voor het winterseizoen is weer een cursus agenda opgesteld.

  • 26 januari 13:30 – 17:30 uur masterclass Getijden en Routeplanning voor de Wadden
  • 2 februari 14:00 – 17:00 uur uitgebreide QuickTide cursus
  • 9 maart 14:00 – 17:00 uur uitgebreide QuickTide cursus
  • 23 maart 13:30 – 17:30 uur masterclass Getijden en Routeplanning voor de Wadden

Deze data zijn afhankelijk van de aanmeldingen; locatie: regio Amsterdam. De eerste masterclass vindt plaats op de zeilklipper “Gouwzee” in Monnickendam. Voor enkele cursisten is nog plaats. De cursussen van 2 feb en 9 maart zijn volledig gewijd aan de nieuwe versie van QuickTide. Ook hiervoor kan nog worden ingeschreven.
Meer informatie  www.quicktide.nl.
 
 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht