windverwachting

Een ‘boat conveyor’ moet een vaarverbinding mogelijk maken tussen Woerdense Cattenbroekerplas en de Oude Rijn

boatconveyor
Een rolband hevelt een kleiner vaartuig over de dijk (Witteveen+Bos)

WOERDEN – Op verzoek van het CDA laat de gemeente een onderzoek doen naar de mogelijkheid van een vaarverbinding tussen de Cattenbroekerplas en de Oude Rijn. Veel bewoners aan het water in de wijk Waterrijk hebben een bootje achter het huis, maar ze kunnen nu niet verder varen dan de Cattenbroekerplas. Reden voor de bewoners om de gemeente te vragen of er een vaarverbinding met de Oude Rijn mogelijk is. Het CDA vindt dit ook een goed idee en heeft het college gevraagd de mogelijkheid voor een dergelijke verbinding te onderzoeken.

Voor een belangrijk bezwaar uit het verleden, de waterkwaliteit, is inmiddels een oplossing gevonden door geen sluis te maken maar een boatconveyor, een soort overtoom. Studenten van de Hogeschool van Rotterdam hebben in Delft en Zoetermeer ook al oplossingen voor een vaarverbinding tussen een plas en het vaarwegennet van het Groene Hart uitgewerkt met een boatconveyor. (Dichtbij, Dag van de Ingenieur)

2 Berichten

  • Jorrit

    8 jaren geleden / 8 maart 2014 om 13:09 uur

    Geweldig plan. Ben zelf ook booteigenaar en woonachtig in Waterrijk. Ik zal zeker gebruik maken van deze conveyor zodra hij er komt.

  • Gerard Vloothuis

    2 jaren geleden / 2 juli 2020 om 19:06 uur

    Werkt dit ook met een zeilschip met een kiel van 80 centimeter? Of met een kimkiel van 90 centimeter?

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X