Een boek over wat leiders aan de top van het bedrijfsleven kunnen leren van zeilers op wereldniveau

PERSBERICHT
Haarlem – Veel top-CEO’s hebben een passie voor zeilen, en dat is niet voor niets. Zowel in het bedrijfsleven als in het zeilen haal je het beste resultaat door optimaal van de externe omstandigheden gebruik te maken. In het boek ‘Passie voor presteren’ vergelijkt Hein Dijksterhuis het denken en handelen van de topsportwereld met dat van organisaties.
In Passie voor presteren delen Olympische zeilers en hun coaches hun inzichten. De coaches vertellen hoe je een organisatie inricht die individuele teams de ruimte geeft om te presteren, hoe je een plan opzet dat tot succes leidt en hoe je professionals optimaal begeleidt. De zeilers gaan in op hun innerlijke conditie die noodzakelijk is om goud te winnen en hun intuïtieve vermogen alles te overzien.
Gouden Olympiërs Marit Bouwmeester en Dorian van Rijsselberghe met hun coaches delen hoe zij een winnende campagnes opzetten. Ieder team heeft zijn eigen DNA, copy & paste werkt niet! Ook niet in je cultuurprogramma op het werk. Bondscoach Ian Ainslie en Serge Kats vertellen hoe je een organisatie neerzet waarin je de voorwaarden schept voor excelleren. Zelfsturing en zelforganisatie voorbij aan de hype: hard werken met veel vrijheid.
Zeilers zijn bij uitstek degenen die maximaal gebruik weten te maken van de steeds veranderende omstandigheden: Agility voordat managementland ervan gehoord had. Hoe zorg je ervoor dat je iedere verandering in wind, stroming en snelheid oppikt? Wat betekent dat voor je innerlijke conditie? Altijd in een YES state.
Aan de hand van de geheimen en tactieken van deze topzeilers en hun coaches kunnen managers meer leren over besluitvorming, strategie en mentale kracht. Passie voor presteren is een koersbepalend boek voor leiders. Hein Dijksterhuis is executive coach in het bedrijfsleven. Hij traint CEO’s en werkt internationaal voor diverse multinationals. Daarnaast was hij wereldkampioen zeilen in de Flying Dutchman-klasse. Om de zeilers en hun coaches financieel te ondersteunen, organiseerde hij – in aanloop naar de Olympische Spelen in Rio – een crowdfundingsactie.
“Het boek leest vlot en Dijksterhuis heeft exact de essentie van de Olympische campagne met Dorian van Rijsselberghe weten te vatten. Dat maakt het heel speciaal voor mij.” – Aaron McIntosh, coach van Dorian van Rijsselberghe
Full color, ruim 200 bladzijden met 40 foto’s van internationale topfotografen waaronder Sander van der Borch, Marc Rouiller, Jan van der Greef, Martina Orsini, Jasper van Staveren en Richard Langdon.
auteur: Hein Dijksterhuis; ISBN:9789064106330; Soort:Paperback; Pagina’s:208 blz.; Uitgever: Hollandia / Gottmer Uitgevers Groep b.v.
Meer informatie www.gottmer.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X