Informatie voor de watersporter

Een Leven Lang Leren

Het is een prachtige zomerdag. En een extra feestelijke dag, want vandaag maken de cursisten van onze zeilschool zich klaar voor de op 1 na mooiste tocht van Friesland: het rondje Pean, Veenhoop, Earnewoude en Grou. (Alleen de Elfstedentocht kan hiermee wedijveren.)

Eén-op-één Onderwijservaring

Deze tocht wordt nog specialer door een bijzondere groep die meevaart. Vijf instructiebootjes worden gevolgd door vier ‘begeleiders’. Bijna één begeleider per bootje lijkt wellicht overdreven, maar dit is exemplarisch voor wie we zijn en wat onze zeilschool uitdraagt. Maar hoe komt dat zo?


Een Voortdurende Reis van Leren

Mensen komen naar Pean om te leren zeilen, dat spreekt voor zich. Maar er is meer. Bij Pean komt niet alleen de cursist om te leren, maar ook ons begeleidende team op het water en in de keuken is voortdurend bezig met hun persoonlijke ontwikkeling. Dit is de kern van ons prachtige begeleidingssysteem. Een instructeur geeft les aan de cursisten. Een coach leert de instructeur hoe te onderwijzen. Een opleider traint de coach in effectief coachen. En de opleider….


Inzicht in Vooruitgang

Een integraal onderdeel van ons leerproces is het begrijpen van waar je staat. Regelmatig organiseren we daarom ‘toetsmomenten’, waarbij we de huidige stand van zaken beoordelen aan de hand van onze eigen niveaulijst. Wanneer je begrijpt waar je staat, kun je niet alleen je vaardigheden erkennen, maar ook stappen zetten om naar een hoger niveau te groeien.

Evaluatie op Maat

Om een goed beeld te krijgen van iemands positie, kijken we graag mee in de praktijk. Op deze prachtige donderdagmiddag wordt een van onze coaches geëvalueerd. Ze wil graag weten waar ze staat. Een beginnende opleider neemt de evaluatie af. Dit is zijn eerste zelfstandige evaluatie, nadat hij vorige week heeft meegekeken bij een andere evaluatie. In dit geval betrekken we een ervaren opleider om mee te kijken met de beginnende opleider. Het mooie is dat ons netwerk bestaat uit oud-opleiders die het geweldig vinden om weer even mee te kijken.


De Leercyclus

En zo vormt zich op deze een-na-mooiste tocht van Friesland een prachtige leercyclus. Cursisten worden onderwezen door instructeurs, instructeurs worden begeleid door coaches, coaches worden geëvalueerd door aankomende opleiders en deze aankomende opleiders krijgen ondersteuning van ervaren opleiders. Dit weerspiegelt onze cultuur op een indrukwekkende wijze. We zijn hier samen om te leren, en dat leren gaat hand in hand met plezier en spel. Dit smeedt een sterke band. Zou je dit niet ook willen in je professionele omgeving?

De 3 O’s?

Het past ook bij onze identiteit van Ontspannen, Ontmoeten en Ontwikkelen.
Raakte je geïntrigeerd door ons systeem? Stuur gerust een berichtje voor meer informatie. Of nog beter, kom zelf onze cultuur ervaren door deel te nemen aan een zeilkamp of zeillessen.

Voor meer informatie: pean.nl

Bekijk hier de YouTube video

Beluister hier de PodCast

Foto: Zeilschool Pean

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht