Een zeilboot huren op Mallorca voor de Middellandse Zee via officiële basis van Sunsail vereist vaarbewijs

PERSBERICHT
sunsail_mallorcaRotterdam – Sunsail kan met trots bekend maken dat de huidige franchise basis in Palma, Mallorca vanaf deze zomer een officiële Sunsail basis wordt. Met een ruime keuze aan boten en een permanent Sunsail team betekent dit een verbeterde en uitgebreider aanbod en een optimale service voor onze klanten. De komende maanden zullen naast de huidige vloot van de Sunsail 41, 47’s en 444 vier 36i’s en een extra 41ft-er aan de vloot toegevoegd worden.
Scott Farguharson, General Manager Sunsail: ‘’ Mallorca is een prachtige bestemming om per boot te ontdekken. Dit laatste nieuws bewijst de betrokkenheid van Sunsail om onze klanten kwaliteit, uitgebreide keuze aan de beste bestemmingen en waarde voor hun zeil vakantie aan te bieden.’’
Zeilen langs de kustlijn van Mallorca geeft toegang tot honderden stranden in kleine en beschutte baaien, die alleen toegankelijk zijn via de zee. Er is genoeg te doen als je eenmaal hebt geankerd. Met de vele oude stadjes en dorpen met wijngaarden en sinaasappelbomen is er genoeg om te ontdekken.
De Balearische Zee ( zeilniveau 3) beloont de ervaren zeilers dankzij zijn sterke wind, de geografische liggen en gematigd klimaat. Het zeilseizoen is van April tot Oktober.
Uniek aan dit gebied, op slechts 10 km van de duidoost kust van Mallorca, is de Cabrera Archipelago National Park, een beschermd natuurgebied waar veel vogels- en andere diersoorten te vinden zijn. Het park biedt de mogelijkheden om, onder begeleiding van een gids, wandelingen te maken waarbij je alles komt te weten over de natuur. Deze prachtige locatie biedt ook de mogelijkheid om te duiken. Daarnaast zijn de eilanden Ibiza, Menorca en Formentera op een kleine vaarafstand te bereiken.
Zeilvereisten & kwalificaties:
· Zeilniveau 3. Alleen geschikt voor ervaren zeilers die ervaring hebben met lange periodes op open wateren, kennis van stromingen, sterke wind en afgelegen ankerplaatsen.
· Om op deze bestemming te varen dien je op zijn minst in bezit te zijn van een ICC of RYA Day Skipper kwalificatie.
Zeil gebieden:
· Ibiza, Menorca en Formentera zijn allemaal bereikbaar vanaf de basis in Palma, Mallorca
· Net buiten de kust van Mallorca vind je de Cabrera Archipelago National Park
· Proef het beroemde nachtleven van Formentera en Ibiza of ga op zoek naar de afgelegen baaien, rustige ankerplaatsen en rijke duik plekken.
Prijzen zijn vanaf € 2660 per bareboat charter op basis van een Sunsail 41 – monohull met drie hutten – voor 1 week met vertrek in juni 2016. Vluchten en transfers kunnen afzonderlijk worden geboekt tegen een toeslag.
Meer informatie www.sunsail.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X