Informatie voor de watersporter

Eerste editie Bootshow Groningen beantwoordt aan vraag en verwachtingen van bezoekers

PERSBERICHT
Groningen – De eerste editie van Bootshow Groningen, die op 12 en 13 mei werd gehouden, heeft voor veel bedrijvigheid in de Oosterhaven gezorgd. Enkele honderden mensen genoten van wat het water en de jachtbouw in deze provincie te bieden heeft.
Diversiteit
Vooral de diversiteit van wat er te doen en zien was in de Oosterhaven werd zeer op prijs gesteld. Een introductie met de watersport door de vaarlessen van Scheepswijs vielen in de smaak. Veel bezoekers grepen de kans om onder begeleiding voor het eerst eens met een motorboot te manoeuvreren. In dit geval was dat een Doerak van Jachtstalling Groningen, één van deelnemende bedrijven die net is gestart met de verhuur van kleine kajuitmotorboten vanuit Groningen.
De rondvaartenboten van Kool en de museumboot Emma van het Noordelijk Scheepvaartmuseum voeren ook regelmatig door de havens en wateren van de stad.
Verder waren er de nieuwste modellen van o.a. de werven No Limit Ships, Pedro-Boat, en Waarschip te zien. At-traction, een nieuw verhuurbedrijf aan het Paterswoldsemeer, toonde zijn splinternieuwe elektrische aluminium sloep de Render. Net als de H2home van Pedro-Boat was dit ook een primeur.
Deelnemers
De initiatiefnemers No Limit Ships en Pedro-Boat zijn tevreden over het verloop van de beurs. ‘We hadden op wat meer bezoekers gehoopt tijdens deze twee dagen. Dat had vooral te maken met de relatief korte voorbereidingstijd. Maar wat we hebben gemerkt, is dat de bezoekers erg positief waren over wat er allemaal te zien en te doen was. Er bestaat duidelijk een behoefte aan een dergelijk evenement, zowel bij bezoekers als bij de deelnemende bedrijven. Binnenkort wordt er geëvalueerd of het evenement wordt herhaald in 2013, maar afgaand op de eerste reacties is die kans groot”, aldus Ivar van der Leij van Pedro-Boat, één van de organisatoren.
Meer informatie www.jachtbouwgroningen.nl en www.bootshowgroningen.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht