windverwachting

Eerste inzet HOGE-reddingboot Seeker vanuit nieuwe ligplaats Naarden

PERSBERICHT
seekerHuizen – Op dinsdagmorgen even na half tien, maakte de Kustwacht alarm voor een gezelschap van vijf jongens, dat op eiland ’t Hoofd op het IJ voor Muiderberg had overnacht, maar de terugreis met hun kleine zeilvlet niet aandurfde. Terecht schatten zij in dat de golven en de wind te veel zouden worden voor het zeilbootje. Ter ondersteuning en om de veiligheid te waarborgen rukte ook de Seeker uit, van uit de nieuwe ligplaats in Naarden. De Blizzard van de Waterhulpdienst was toen al ter plaatse.
Het ging even mis.
Dat het ook bij een op het eerste gezicht eenvoudige inzet fout kan gaan, bleek als een van de jongens het dansende en rukkende zeilbootje wilde losgooien om gesleept te kunnen worden en hij daarbij met zijn vinger tussen het meertouw en een stalen pen klem kwam te zitten. Daarbij scheurde het topje van een van zijn vingers. De even daarna arriverende Seeker, nam de gewonde aan boord en bracht deze naar de haven van Naarden.
Geen ambulance
De Kustwacht probeerde een ambulance te regelen, maar deze weigerde de jongen te vervoeren: “hij kan nog lopen”. Omdat een bloedende jongen op de haven achter laten geen optie is, vervoerde HOGE hem naar de eerste hulp en bleef bij hem tot de vinger gehecht was. Later is hij door familie opgehaald.
Bewezen is hierbij dat de nieuwe ligplaats geen nadelige gevolgen hoeft te geven voor de uitruktijd naar het IJmeer. 26 minuten na de alarmering was de Seeker ter plaatse bij de gewonde.
Meer informatie www.reddingbrigade.net

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X