windverwachting

Eerste jachthaven van Suriname 'Marina & Resort Waterland' aan de Surinamerivier opent in augustus

PERSBERICHT
Para (Suriname) – Marina & Resort Waterland Suriname is druk bezig met de voorbereidingen voor de naderende opening in augustus van de eerste marina in Suriname. Gelegen aan de oevers van de Surinamerivier, ongeveer 30 nautische mijlen vanaf de Atlantische Oceaan, zal de kleinschalige tropische marina een veilig en comfortabel onderkomen bieden aan zeilers van over de hele wereld.
Zeilbestemming Suriname
Suriname is een nog vrij onbekende bestemming voor zeilers, gelegen tussen het zeilgebied van Zuid-Amerika en de Caribbean. Het land is uniek door de combinatie van ongerepte natuur, 80% bestaat uit tropisch regenwoud, culturele diversiteit, de hartelijkheid van de bewoners en de Nederlandse taal.
Suriname, strategisch gelegen voor een tussenstop richting de Cariben en buiten het orkaangebied, is zeker de moeite waard om te bezoeken.
Genieten van de Surinaamse jungle
Marina Waterland ligt aan de brede Suriname rivier zo’n 30 zeemijl vanaf de monding van de Atlantische Oceaan.
De marina is kleinschalig, omgeven door een oase van groen in een rustige omgeving en voorzien van alle faciliteiten. Waterland is door haar ligging een goede uitvalsbasis om het ongerepte Surinaamse regenwoud te ontdekken, de plantages in de omgeving te bezoeken of lekker uit te waaien op het water.
Faciliteiten Marina
Waterland Marina biedt internationale zeilers alle ingrediënten voor een comfortabel kort- of langer verblijf;
een rustieke sfeer, gecombineerd met een gezellige levendigheid in het strandpaviljoen en het bijbehorende resort. Marina Waterland biedt plaats aan 10-12 zeiljachten. De marina bestaat uit drijvende steigers & vingerpieren met (drink) water- en elektriciteits voorziening, een boothelling en toegangscontrole.
Gasten kunnen gebruik maken van wifi en vanaf augustus worden wasserette en douches in gebruik genomen.
Bezoekers van de marina kunnen tevens gebruik maken van de overige resort faciliteiten zoals het lounge restaurant, de Howling Monkey Bar en de mogelijkheid om te overnachten in één van de tropische lodges.
Op het rivierstrand kunnen gasten relaxen en zwemmen. Ook is er uitgebreide toeristische informatie voorhanden, zodat de zeilers het beste uit hun bezoek in Suriname kunnen halen. Vanaf augustus 2012 kan Marina Waterland ligplaatshouders en passanten ontvangen en zijn alle basis voorzieningen in gebruik. Er gelden voor heel 2012 aantrekkelijke introductie tarieven.
Meer informatie www.waterlandsuriname.com

1 Bericht

 • Roliena-M.Leurink-Wezenberg

  10 jaren geleden / 17 juli 2012 om 07:35 uur

  Geweldig om te lezen dat er zo’n mooie haven komt.
  Mijn broer(tje) wil graag op wereldreis met zijn boot. Kan hij mooi langskomen.
  Ook voor anderen is dit een mooie gelegenheid om het prachtige land
  te bezichtigen. Succes !

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X