Eerste retro-klassieke Breedendam motorjacht MTB fourzero Wheelhouse verkocht

breedendamLeeuwarden – Breedendam Yachts heeft onlangs haar eerste MTB fourzero Wheelhouse verkocht. De koop volgt op de goede ontvangst van het recent geïntroduceerde 13.27-meter retroklassieke jacht, dat wordt gebouwd naar een ontwerp van Guido de Groot en geleverd met de allernieuwste technologieën.
De bouw van deze bijzondere echte Breedendam is inmiddels gestart op de werf in Leeuwarden. Deze eerste MTB fourzero Wheelhouse wordt volledig gebouwd van aluminium en krijgt een blauwe romp. Het jacht zal op verzoek van de klant over verschillende unieke features beschikken, waaronder een uitgebreide duikuitrusting en een gecombineerde hydraulische zwemladder/passerelle.
De MTB fourzero Wheelhouse wordt uitgerust voor zowel warme als koude klimaten waardoor ze geschikt is voor Nederland maar ook voor het Caribisch Gebied en andere internationale vaargebieden. Bovendien kan het jacht droogvallen waardoor de
Waddeneilanden en andere ondiepe regio’s bevaren kunnen worden.
De praktische indeling van het jacht biedt plaats aan vier personen. De MTB fourzero Wheelhouse beschikt over een volledig uitgeruste kombuis, een dinette die kan worden getransformeerd tot tweepersoonsbed, ruime zitgelegenheid in de stuurhut, een comfortabele eigenaarshut en een grote badkamer met een aparte doucheruimte. Het interieurontwerp creëert een ontspannen sfeer in een moderne stijl die past bij de tijdloze lijnen van het jacht. De materiaalkeuze is van de hoge kwaliteit waar Breedendam Yachts bekend om staat.
Het ruimtelijke interieur is geheel afgewerkt in teakhout en wordt gecombineerd met witte oppervlakken. Daarnaast worden er diverse roestvrij stalen accenten geïntegreerd in het natuurlijk gelakte teak. De gebogen ramen in het stuurhuis worden voorzien van echt dubbel glas. De banken zijn bekleed met kunstleer en de muren van de eigenaarshut zijn gestoffeerd met Alcantara. De zachte, comfortabele bekleding is extreem sterk, duurzaam en vlekbestendig. De ontwerpers van dit jacht hebben in het smaakvolle interieur een uitstekende balans bereikt tussen modern design, kwalitatieve materialen en traditie.
Alle technische systemen aan boord zijn voorzien van de nieuwste technologieën, zo is het hele jacht bijvoorbeeld voorzien van LED-verlichting. Het elektrische CAN Bus-systeem zorgt ervoor dat alle apparatuur gemakkelijk te bedienen is, onder andere via een iPad. Er worden drie HD televisies geïnstalleerd, gekoppeld aan een geavanceerd audiosysteem. Het elektrische zonnedak en het schuifraam tussen de salon en kuip zorgen voor goede ventilatie en een “open” beleving. De MTB fourzero Wheelhouse wordt aangedreven door twee Volvo IPS600 motoren die een maximum snelheid van 35 knopen leveren. Het IPS systeem met joystick bediening zorgt voor eenvoudig manoeuvreren en aan- en afmeren.
De MTB fourzero Wheelhouse wordt naar verwachting opgeleverd in de zomer van 2016.
Over Breedendam Yachts
Breedendam heeft sinds 1976 een naam opgebouwd als pionier in de bouw van luxe traditionele sloepen en jachten, waaronder de MTB 30 en 33. De MTB’s staan bekend om hun luxe retro stijl en uitstekende vaareigenschappen. Voortbordurend op het succes van de MTB 30 en 33 ontwikkelde Breedendam Yachts een serie nieuwe modellen waarvan het interieur en het exterieur zijn ontworpen door Guido de Groot Design.
Meer informatie www.breedendam.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X