Informatie voor de watersporter

Eerste solozeiler Mini Transat 650 2011 wordt zondagavond in Brazilië verwacht

La Rochelle, Salvador de Bahía – Nog bijna 900 mijl is Lucas Schröder verwijderd van de finish van de Transat 6.50. Zojuist is hij de evenaar gepasseerd. Samen met 63 anderen is hij onderweg naar Salvador de Bahía, Brazilië. Naast Schröder nemen ook drie andere Nederlanders deel.

Schröder zeilt op Brunel op 388 mijl van de nummer één, David Raison. Sinds afgelopen woensdag is hij drie plaatsen gestegen in het klassement. De nummer zes op het moment, Etienne David, heeft slechts vijf mijl voorsprong op Schröder. Niet alleen Schöder aast op een hogere plaats in het klassement; drie anderen liggen binnen acht mijl afstand van Brunel.

In de serieklasse – een eenheidsklasse – varen de andere Nederlanders. Robert Rosen Jacobson, Christa ten Brinke en partner Ysbrand Endt. Met 27 mijl achterstand op de nummer één heeft de inmiddels 57-jarige Rosen Jacobson – hij was begin deze week jarig; nog gefeliciteerd – de beste kaarten. Hij staat op het moment achtste. Ysbrand Endt ligt op het moment van schrijven 20e, zijn vrouw Christa ten Brinke 26e – geen slechte prestatie voor de eerste deelnemende Nederlandse vrouw.

Naar verwachting komt Raison, koploper in de proto-klasse, zondagavond binnen. (Zeilen,  Transat 6.50, Live posities,  Robert Rosen Jacobson, Lucas Schröder, Christa ten Brinke en Ysbrand Endt)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht