Informatie voor de watersporter

Eigenaren van Kuster-motorjachten helpen de Consonant-werf er weer bovenop

PERSBERICHT
consonantVriezenveen – Sommige scheepswerven hebben de crisis niet overleefd. Ook Consonant Yachts heeft het niet gehaald. Maar om de kennis en kunde van een werf, die zulke degelijke schepen bouwt als de Kuster en de Noaber, verloren te laten gaan, ging de Kustereigenaren net iets te ver. Op initiatief van Rik Hindriks hebben een aantal Kustereigenaren de koppen bij elkaar gestoken en besloten een nieuwe BV op te richten: Consonant Jacht Service BV.
Mijnt Kruiskamp wordt de bedrijfsleider van deze nieuwe werf, waardoor zijn expertise op het gebied van botenbouw behouden blijft. Dat geldt niet alleen voor Kustereigenaren, maar ook voor iedere botenbezitter die gebruik wil maken van de deskundigheid van deze nieuwe werf. Dat scheepseigenaren zich zo betrokken voelen bij Consonant, dat zij een nieuwe werf oprichten, is absoluut uniek in de geschiedenis van scheepswerven.
De nieuwe werf zal zich in beginsel richten op onderhoud- en reparatiewerkzaamheden. Maar ook eigenaren die hun schepen met een refit willen moderniseren, kunnen er terecht. Zij hebben keuze uit verschillende refitpakketten en/of uitbreidingspakketten. Uiteraard is de focus gericht op nieuwbouw van de zo bekende stoere Kusters en Noabers.
Onder leiding van algemeen directeur Rik Hindriks (Kustereigenaar) zal samen met bedrijfsleider Mijnt Kruiskamp een marketingplan voor nieuw te bouwen schepen worden ontwikkeld, waarbij niet alleen naar mogelijke prospects in Nederland wordt gekeken, maar ook en met name naar Duitsland en België als afzetgebied. Het idee is om vooral klanten te benaderen met een nautische achtergrond en (zee)zeilers die op het punt staan een overstap naar een motorboot te maken. Immers, een Kuster of Noaber heeft een intrinsiek ‘zeilgevoel’.
De voormalig zeezeiler en nu Kustervaarder Hugo Groeneveld, die in 2013 voornamelijk solo naar St. Petersburg is gevaren, kwam tot de conclusie: de Kuster is een ‘geoptimaliseerde zeilboot’. Wanneer een zeiler een overstap naar een motorboot overweegt, kan Consonant Jacht Service bv daarbij helpen door de mogelijkheid te bieden om aan het varen met een motorboot te ‘proeven’. Anders gezegd, men kan vrijblijvend ervaring opdoen met een Kuster, een stoere stalen motorboot waarmee het makkelijk manoeuvreren is. Een Kuster maakt de overstap misschien wel zo makkelijk. Geïnteresseerden kunnen via jachtservice@consonantyachts.com met de werf contact opnemen.
Meer informatie www.consonantyachts.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht