Informatie voor de watersporter

Eindeloos combineren met DAMOTO MODULAR

DAMOTO introduceert MODULAR Original.

Deze modulair opgebouwde serie elektrische bootaandrijvingen bestaat uit langdurig beproefde elektromotoren, motorregelaars, displays, gashendels, koeling kits, as-koppelingen, kabels, en meer. Met DAMOTO MODULAR kunnen gemakkelijk systemen worden samengesteld die naadloos aansluiten op de wensen van de gebruiker en het ontwerp van de boot. Daarbij is het mogelijk om in een later stadium modules toe te voegen of te vervangen.

Bij de ontwikkeling is veel aandacht besteed aan de koeling. Om de elektromotoren en motorregelaars op ideale bedrijfstemperatuur te houden zijn er zowel luchtgekoelde als vloeistofgekoelde versies verkrijgbaar. Afhankelijk van de toepassing kan hieruit de juiste keuze worden gemaakt. Optimale koeling garandeert een hogere efficiency, betere prestaties en langere levensduur. Daarnaast zijn de elektromotoren en motorregelaars vanzelfsprekend samengesteld uit hoogwaardige, vocht- en waterbestendige componenten en vervaardigd uit corrosie vast RVS en geanodiseerd aluminium. Bovendien kunnen de systemen snel en gemakkelijk worden aangesloten, zonder specifieke kennis of speciaal gereedschap.

Het instelbare motorframe vergemakkelijkt de verdere installatie. De gebruikte elektromotor en motorregelaar combinaties zijn al vele jaren een begrip in de internationale maritieme wereld maar worden pas sinds enkele jaren uitgebracht onder de naam DAMOTO. Het eerste model dateert uit 2005 en inmiddels zijn er al meer dan 3000 boten mee uitgerust, waaronder recreatieve sloepen, jachten, maar ook rondvaart-, salon- en verhuurboten. In de afgelopen periode heeft DAMOTO de originele productlijn opgefrist en doorontwikkeld, uiteraard zonder wijzigingen aan de beproefde componenten.

DAMOTO ontwikkelt en produceert in Nederland. DAMOTO MODULAR Original modellen zijn verkrijgbaar met vermogens van 3 kW tot 40kW.

Voor meer informatie: damoto.net

Foto: Damoto

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht