Informatie voor de watersporter

Elektrische botenshow met nieuwe en gebruikte boten, elektrische buitenboordmotoren en zonnepanelen bij De Stille Boot op 27 en 28 april

PERSBERICHT
stilleboot_1304Heeg – In het weekend van 27 en 28 april organiseert De Stille Boot opnieuw een elektrische botenshow. Het betreft een combinatie van nieuwe, demo en gebruikte boten. Aangevuld met elektrische buitenboordmotoren, flexibele zonnepanelen en accessoires.
In de haven liggen diverse boten die beschikbaar zijn voor een proefvaart. Natuurlijk kan er gevaren worden met de unieke Torque­Jet ringmotor. Er is een preview van de nieuwe snelvarende zonneboot. En ook voor advies over in­ en ombouw van elektrische aandrijvingen en de Friese subsidie hiervoor, kunt u deze dagen terecht bij De Stille Boot.
Elektrisch varen is in opkomst. Op dit moment varen er ruim 4500 elektrisch aangedreven boten in Nederland. Omdat de meeste daarvan nog vrij jong zijn en naar volle tevredenheid worden bevaren is het occasion aanbod beperkt. Ook het nieuwe aanbod is nog relatief dun gezaaid, wat het lastiger maakt meerdere boten met elkaar te vergelijken. Dit kan nu wel op de werf van De Stille Boot tijdens de botenshow op 27 en 28 april. Daar kan het elektrisch varen ook op het water worden beleefd, door een stukje met één of meer van de boten te gaan varen. De complete lijst van het aanbod is te vinden op www.destilleboot.nl/botenshow.
Naast de aanschaf van boten is er ook een groeiende belangstelling voor de ombouw van bestaande boten naar een elektrische of hybride aandrijving. Hiermee heeft De Stille Boot veel ervaring, dus kan men terecht voor alle informatie. Het aanbod van verschillende motorleveranciers wordt in Heeg getoond. Tevens is er een groot aanbod aan elektrische buitenboordmotoren aanwezig, waar ook mee proef gevaren kan worden.
De botenshow vindt plaats in het weekend van 27 en 28 april tussen 10.00 en 17.00 uur. De Stille Boot is gevestigd aan It Bûtlân 9 te Heeg Friesland, en gemakkelijk te herkennen aan het karakteristieke rood/zwarte bedrijfshal. Op zaterdag 27 april is tevens de opening van het watersportseizoen in Heeg.
Meer informatie www.destilleboot.nl en het aanbod

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht