Informatie voor de watersporter
Elektrische, foilende Candela C-8 uitgeroepen tot Europese motorboot van het jaar 2023

Elektrische, foilende Candela C-8 uitgeroepen tot Europese motorboot van het jaar 2023

Stockholm, Zweden – Candela, de in Stockholm gevestigde fabrikant van elektrische boten, kondigt met trots aan dat haar revolutionaire elektrische boot, de Candela C-8, is uitgeroepen tot Europese Powerboat van het jaar 2023 tijdens de European Powerboat Awards, ook bekend als de “Oscars van de botenindustrie”, tijdens de Boote Düsseldorf show afgelopen weekend. Deze prijs erkent de uitstekende prestaties van de C-8 en de innovatie in de industrie.

De Candela C-8 won de categorie elektrische boten, dankzij zijn geavanceerde draagvleugeltechnologie, waardoor de boot op het water kan vliegen en slechts een fractie van de energie verbruikt die conventionele boten nodig hebben. Met een bereik van 50+ zeemijlen bij 22 knopen heeft de C-8 twee tot drie keer het bereik van conventionele elektrische boten en evenaart hij de prestaties van speedboten op fossiele brandstof. En dat is nog niet alles – het actieve draagvleugelsysteem zorgt voor een soepele vaart, terwijl de boordcomputer zich automatisch aanpast aan zijwind en golven, voor een comfortabelere vaarervaring.

De echte game-changer ligt in de energie-efficiëntie van de C-8. Met een 80% lager energieverbruik dan conventionele schepen en een vrijwel onbestaand kielzog veroorzaakt de Candela C-8 een minimale verstoring van het zeeleven. Voor zijn innovatieve technologie is de Candela C-8 alom erkend door internationale media zoals Washington Post, Der Stern en der Spiegel.

In een onlangs aangekondigd partnerschap zal Candela de accu’s van Polestar gebruiken, waardoor de C-8 een nog grotere actieradius kan bereiken en de grenzen van wat mogelijk is met elektrische boten verder wordt verlegd.

-Wij streven naar een revolutie in de bootindustrie door elektrische boten te creëren die niet alleen duurzamer en milieuvriendelijker zijn, maar ook beter presteren dan traditionele boten die op fossiele brandstoffen varen, waardoor de overgang naar duurzaam varen wordt versneld. Het winnen van de prijs voor Europese motorboot van het jaar 2023 is een belangrijke erkenning voor ons werk, zegt Mikael Mahlberg, hoofd communicatie van Candela.

Momenteel is de Candela C-8 te zien op de BOOT Düsseldorf bootshow.

Voor meer informatie: candela.com (Engels)

Foto: Candela

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht