Elfstedentocht voor supboarders, de SUP 11-CITY Tour 2013, vindt plaats van 4 tot 11 september

PERSBERICHT
sup11stedenLeeuwarden – In 2008 kwam Anne-Marie Reichman in contact met de sport Stand Up Paddle (SUP) op Hawaï waar ze het grootste deel van het jaar woont. Datzelfde najaar heeft de atlete, geboren en getogen in Friesland, de originele Elfstedentochtroute op haar SUP-board volbracht. Een droom om de Elfstedentocht te volbrengen, kwam hiermee uit. Het jaar daarna hebben een 20-tal professionele watersporters haar vergezeld op uitnodiging: de SUP 11-CITY Tour was geboren.
Ultieme uitdaging
Inmiddels is de SUP 11-CITY Tour een begrip in de internationale SUP wereld. In de eerste week van september komen SUPpers vanuit Europa, Zuid-Amerika, Australie, Nieuw-Zeeland en Amerika naar Friesland om deze uitdaging aan te gaan. Ze peddelen 220 kilometer in 5 dagen waarbij weercondities kunnen variëren van windstil, zomers en zonnig tot koude, regen en storm. Naast de ultieme uitdaging is de SUP 11-CITY Tour voor velen een unieke ervaring. Peddelaars ervaren Friesland vanaf het water. Over rietkragen zien zij open velden met windmolens, koeien en schapen. Afgewisseld met pittoreske dorpjes en natuurlijk de 11 steden, ‘de parels van Friesland’. Deelnemers peddelen over de originele waterwegen, waar schaatsers in 1909 geschiedenis schreven als pioniers van de schaats Elfstedentocht. Geen enkele variant van de Elfstedentocht komt dichter in de buurt van de ervaring van de schaats Elfstedentocht dan de SUP 11-CITY.
Record Poging
De SUP 11-CITY Tour start op 3 september met een proloog, een SUP ronde door het stadscentrum. De proloog is tevens een record poging om met zoveel mogelijk SUPpers door de grachten te peddelen.
De Kulturele Haadsted en het Leeuwarder Ondernemers Fonds supporten de Proloog. Iedereen is uitgenodigd om mee te peddelen in de proloog ongeacht deelname SUP 11-City Tour. We starten om 17:00 uur in de Prinsentuin te Leeuwarden. Trek iets leuks aan, het thema is: “represent your culture”
De Tocht volgen
Op 4 September wordt om 9:00 uur het eerste startschot van de 5e SUP 11-CITY Tour gegeven in de Prinsentuin dichtbij de Noorderbrug (Wissesdwinger 1) Atleten dragen een GPS-systeem met zich mee van Mobile Track te Rotterdam en worden zo overal ter wereld via het internet gevolgd. Tijdens het evenement zal elke dag een samenvattingclip op onze SUP 11City YouTube link verschijnen.
Feestelijke afsluiting
De laatste finish is op 8 september in de Prinsentuin in Leeuwarden vanaf 13:00 uur. SUPpers en vrijwilligers hebben dan 5 dagenlang het uiterste van zichzelf gevraagd. Reden genoegd voor een feestje. Reggae zanger Lenny Keylard zal het evenement afsluiten samen met zijn band. Daarnaast organiserern we SUP clinics en activiteiten voor kinderen. Kortom, een hoop gezelligheid. En iedereen is meer dan welkom, toegang is gratis.
SUP Clinics voor de jeugd
Tijdens het evenement organiseren we op verschillende plaatsen in langs de route gratis SUP clinics. Kijk op onze site – www.sup11citytour.com – voor de locaties en tijden. Ook verzorgen we op verzoek gymlessen voor basisscholen, veel scholen hebben zich al aangemeld en aanmelden kan nog steeds via info@sup11citytour.com.
De clinics worden verzorgd in samenwerking met het Friese Meren Project en de Friese Watersport scholen Kite Mobile, Antix, GoSUP, JFT Watersport, Gear Freak en FridayNightSUP Leeuwarden.
Dag 1: Leeuwarden (9.00 uur) – Sloten (14.00/15.00 – 19.00 uur)
Dag 2: Sloten (9.00 uur) – Workum (14.00/15.00 – 19.00 uur)
Dag 3: Workum (9.00 uur) – Franeker (14.00/15.00 – 19.00 uur)
Dag 4: Franeker (9.00 uur) – Dokkum (14.00/15.00 – 19.00 uur)
Dag 5: Dokkum (10.00 uur) – Leeuwarden (13.00/14.00 – 17.00 uur)
Meer informatie www.sup11citytour.com en Live tracking Sup11citytourtour

1 Bericht

  • Jan Bosman

    9 jaren geleden / 30 augustus 2013 om 06:18 uur

    Goeie actie ik ga in Leeuwarden zeker kijken veel succes allemaal!

Berichtensectie gesloten.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X