windverwachting

Emirates Team New Zealand wint ook zeven race America’s Cup, vanavond laatste kans voor Italianen

San Francisco (VS) – In de zesde race van de halve finale van de America’s Cup heeft Emirates Team New Zealand zaterdag opnieuw van de Italiaanse boot Luna Rossa gewonnen. Dit brengt de stand nu op 6-1 en omdat het er om gaat welke boot als eerste zeven punten weet te verzamelen,  brengt dit resultaat de Italianen nu op de rand van het definitieve verlies.

De zesde race werd gevaren met de meeste wind tot nu toe. De 18 knopen met vlagen van 24.1 zijn op de rand van de windlimiet die is gesteld terwille van de veiligheid.  Emirates Team New Zealand behaalde in het ruime windse rak bij boei drie een recordsnelheid in de Louis Vuitton Cup van 47.18 knopen.

Zondag vindt de zevende race plaats. Voor de Italianen de laatste kans en voor de Nieuw-Zeelanders – averij daargelaten – waarschijnlijk de definitieve overwinning, zodat zij dan zullen worden uitgeroepen tot de uitdager van de huidige cuphouder Team Oracle.

De wedstrijd zal om 21:45 uur via het internet weer live te volgen zijn (Nauticlink, Louis Vuitton Cup en America’s Cup en YouTube live kanaal)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X