Informatie voor de watersporter

Engelse zeiler Volvo Ocean Race deelnemer Scallywag overboord geslagen op zuidelijke oceaan en vermist

Alicante – Vanmiddag om 15:42 MET heeft de wedstrijdleiding van de Volvo Ocean Race het bericht gekregen dat het Engelse bemanningslid van Team Sun Hung Kai/Scallywag overboord is gelagen op de zuidelijke oceaan, 1400 mijl ten westen van Kaap Hoorn.

Leg 7 from Auckland to Itajai, day 9 on board Sun Hung Kai/Scallywag. Sail trimmer John Fisher. 25 March, 2018. (Foto Konrad Frost/Volvo Ocean Race)
Scallywag maakt in overleg met het Maritime Rescue Coordination Centre (MRCC) zoekslagen naar de zeiler, die een overlevingspak droeg toen hij overboord sloeg. De rest van de bemanning is veilig. Er staat een stormachtige wind van 35 knopen, een bijbehorende zeegang, terwijl de temperatuur van het zeewater 9 graden Celcius is. Het is wel licht, maar naar verwachting zullen de weersomstandigheden verslechteren.

Gezien de zware omstandigheden is het geen optie om de andere jachten om te leiden naar de plaats van het incident. Zij liggen 200 mijl oosterlijker met de wind mee. MRCC heeft wel een schip op 400 mijl afstand gevraagd naar de locatie van vermissing te komen. (Nauticlink, Volvo Ocean Race 2017-18actuele posities)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht