Informatie voor de watersporter

Ernie van Onlangs keert terug met boek: “Zeilen is maar saai. Heb je één haven gezien, ken je ze allemaal”

DINTELOORD – Voor de presentatie van zijn boek ‘Geboren uit zee’ keert Ernie van Onlangs volgende week terug in de haven van Dintelmond. Precies op de plek waar een dolfijn hem negen jaar geleden de oceaan in trok, houdt hij zijn boek ten doop. De cirkel lijkt daarmee rond, maar kan op elk moment weer doorbroken worden. Door diezelfde dolfijn, door Van Onlangs ‘de koning van de zee’ genoemd.

Het verhaal van de verdwaalde vinvis en Van Onlangs is even beroemd als wonderlijk. In 2002 zwom een tuimelaar dolfijn drie sluizen tot in de haven van Dinteloord. Sportduiker Ernie van Onlangs had net besloten zijn droom de wereldzeeën te bedwingen te laten varen. Zijn toenmalige partner had geen zeebenen, dan maar zijn ict-bedrijf verder uitbouwen. “Tot die dolfijn met zijn eeuwige glimlach me kwam roepen. Hij keerde terug de volle zee op. Ik moest hem wel achterna, de band was te hecht.”

Hij kocht De Morgen, een 15 meter lange tweemaster en voer naar de zuidkust van Engeland, vandaar naar Spanje en zo naar de Canarische Eilanden en Cariben. Maar “Zeilen is maar saai en heb je één haven gezien, ken je ze allemaal. Ik wijd wel een hoofdstuk aan hoe eenzaam het kan zijn op zee.”  (BN/deStem, Morgan Online)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht