windverwachting

‘European Powerboat of the Year’ 2015 jury kiest Panorama FlatFloor 46 van Nederlandse Steeler Yachts als Europese Motorboot van het Jaar

steeler_boatoftheyearDüsseldorf – De gelijkvloerse Nederlandse Steeler Panorama FlatFloor 46 is op Boot Düsseldorf uitgeroepen tot ‘European Powerboat of the Year’. Hiermee heeft de internationale jury van de verkiezing voor het Europese motorjacht van het jaar 2015 gekozen voor een zeer innoverend ontwerp. Het is voor Steeler Yachts een mooie en verdiende beloning voor haar durf de grenzen te verleggen. Wat is de Steeler Panorama FlatFloor 46 voor een boot?

Een vraag die meteen tot een andere vraag leidt: waarom hebben vrijwel alle motorjachten niveauverschillen in leefvertrekken en wordt de totale ruimte die beschikbaar is zo beperkt benut? Waarom is er vaak slechts beperkt zicht naar buiten? Waarom is de ene boot geschikt voor ‘off shore’ en de andere voor binnenwateren maar nooit voor beide ? Waarom moet er gekozen worden voor een ‘gesloten’ boot of een ‘open’ boot en is die keuze niet variabel aan te passen aan het weer en de omstandigheden ?

Het idee : een motorjacht met een comfortabele gelijkvloerse leefruimte, overal contact met water, een groot zonnedek en een centrale stuurpositie voor de eigenaar waarbij er contact is met alle passagiers aan boord en het dak al naar gelang de weersomstandigheden dicht of open staat. Het vaargebied moet alle binnen- en buitenwateren van Europa bestrijken en er moet een keuzemogelijkheid zijn in kruissnelheden varierend van verdringer tot planeren.

Het resultaat : de Steeler Panorama FF46 (FF48 & FF53)

– Een gelijkvloerse leefruimte van 45 m2, geheel naar wens in te delen en voor de standaard prijs voorzien van een custom-made interieur waarbij indeling en keuze van houtsoort en stoffering op klantenwens is zonder meerprijs.
– De totale inhoud van de FF46 bedraagt 124 m3, twee maal zo veel als in een conventioneel ontworpen motorjacht
– Een semi-raised pilot house met een centrale stuurpositie en 6-persoons loungebank rondom de stuurman
– Overal aan boord uitzicht over water en omgeving
– Electrisch bedienbaar cabriohefdak waarbij het gehele dak in hoogte kan worden aangepast
– Een zonnedek van 24 m2, vrij indeelbaar, doorlopend in brede gangboorden voor afmeren langs (sluis)kades.
– Vier vaste slaapplaatsen in twee hutten + drie op loungebanken, optioneel extra gastenhut
– Comfortabel afmeren en in- en uitstappen door zeewaardige zijdeuren, rolstoel toegankelijk en vriendelijk door gelijkvloerse leefruimte
– Variabel te gebruiken ballasttank midscheeps, o.a. voor vereiste doorvaarthoogte Canal du Midi
– Onbeperkt vaargebied : vrijwel alle binnen- en buitenwateren van Europa zijn toegankelijk (doorvaarthoogte 3.24 m, breedte 4.58 m)
– Leverbaar in staal en aluminium : FF46 (staal) 11 knopen, FF48 (aluminium) 22 knopen, FF53 (aluminium) 33 knopen
– Standaard CE certificering B, optioneel A
– Rijnpatent vrij , geldt ook voor FF53
– Geluidsniveau FF46, gemeten bij stuurpositie is extreem comfortabel : <65bB op maximaal vermogen (2 * Yanmar 160PK, 2800 RPM)
– Efficient brandstofverbruik : het verbruik voor beide motoren samen bij 5,5 knopen vaarsnelheid 1 liter per zeemijl, verbruik bij 8.5 knopen 2,8 liter per zeemijl.

(Nauticlink, ‘Nederlands jacht wint ‘Boten Oscar” – De Telegraaf Vaarkrant, ‘Steeler Panorama Europees motorjacht van het jaar’ – Waterkamnpioen, ‘Gelijkvloerse motorboot Steeler Yachts uit Steenwijk wint ‘Oscar’ in Düsseldorf’ – deStentor, www.steeleryachts.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X