Informatie voor de watersporter

Europese distributeur van martitiem beveiligings- en volgsysteem GOST by Paradox Marine vestigt zich in Amsterdam

PERSBERICHT
Amsterdam – Tijdens de opening van de METS (Marine Equipment Trade Show) op 15 november 2011 in de Amsterdam RAI, zal het Amerikaanse Global Ocean Security Technologies (GOST) haar Europese distributeur van maritieme beveiligings- en satellietvolgsystemen voorstellen.
GOST is in de Verenigde Staten al jaren een begrip. De producten die het bedrijf ontwikkelt voldoen aan de strengste kwaliteitseisen en zijn zeer geschikt voor de Europese recreatie- en maritiememarkt. GOST Europe zal zich vestigen in Amsterdam en wordt geleid door Mado van der Kamp, directeur van Safe at Shore BV. “GOST Europe kijkt er naar uit om samenwerkingen aan te gaan met strategische partners zoals jachtservicebedrijven en toeleveranciers met een uitstekende reputatie”, aldus Mado van der Kamp. De lancering van GOST Europe gaat gepaard met maar liefst drie Europese primeurs.
GOST Phantom draadloos beveiligings- en controlesysteem
De GOST Phantom unit, met ingebouwde GPRS/GSM module, kan tot 64 draadloze sensoren beheren die gebruikt worden voor de beveiliging en controlesystemen aan boord van een schip. Zo is het mogelijk om draadloos controles uit te voeren of meldingen te ontvangen van: bilgewater, lage accuspanning, verlies van walstroom, temperatuurschommelingen aan boord of in de koel- en vrieskast en nog veel meer.
GOST Watch HD systeem
Het GOST Watch HD maakt het mogelijk om vanaf een computer of smartphone alle activiteiten aan boord van een schip te volgen, waar het schip zich dan ook bevind. De eigenaar kan rechtstreeks het vertrek van zijn jacht uit een haven volgen of een kijkje nemen in de vertrekken of machinekamer zolang hij verbinding met het internet heeft. De camera’s aan boord kunnen ook ingesteld worden om fragmenten op te nemen op het moment dat er beweging in het schip is. Deze beelden worden direct via email verzonden naar de eigenaar. Het GOST Watch HD systeem kan als ‘stand alone’ beveiligingssysteem opereren maar kan tevens onderdeel uitmaken van het zeer uitgebreide GOST Insight HD systeem. Het GOST systeem kan worden uitgebreid met zowel analoge als thermische camera’s.
GOST Nav-Tracker website
De volledig vernieuwde en inmiddels vierde versie van de GOST Nav-Tracker website, is een geavanceerde webapplicatie die het mogelijk maakt om vanaf iedere positie ter wereld via de Inmarsat satelliet elke AC/DC functie aan of uit te schakelen. Met een klik van de muis schakelt de eigenaar de verwarming of airconditioning aan zodat het behaaglijk is op het moment dat hij aan boord stapt.
Op 20 november start vanuit Las Palmas de ARC Rally waarin de Zweedse catamaran Samson deelneemt. Aansluitend maakt Samson een wereldreis en is via de websites van GOST Global, GOST Australia en GOST Europe te volgen. GOST demonstreert hiermee een uniek kijkje op een schip vanuit uw comfortabele stoel.
GOST Global en GOST Europe nodigen METS-bezoekers van harte uit om kennis te komen maken op standnummer 1.611 tijdens de METS van 15 tot 17 november. Op de stand zijn uiteraard ook de nieuwste producten en diensten van GOST te bekijken.
Meer informatie www.gosteurope.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht