Informatie voor de watersporter

Europese zilveren 470-zeilsters Kyranakou en Van Veen starten crowdfundingcampagne voor deelname Olympische Spelen

foto Biblioni / Renedo/CNA
foto Biblioni / Renedo/CNA
Mallorca (Spanje) – Op het EK 470 in Palma de Mallorca winnen zeilsters Afrodite Kyranakou en Anneloes van Veen het zilver. De Team Delta Lloyd zeilsters hadden zich op de voorlaatste dag, maandag 11 april, al verzekerd van het zilver op het EK. Een vierde plaats in de afsluitende medalrace op dinsdag was voldoende om ook in het hele veld, met niet Europese landen, de tweede plaats vast te houden.

Van Veen: “Alle puzzelstukjes kwamen bij elkaar”
Anneloes van Veen: “We zijn super blij met de medaille. De start van de medalrace was goed maar we kwamen als tiende rond de bovenboei. Daarna hebben we door goed nadenken en goed kijken ons weer teruggevochten naar plek vier. Toen we over de finish kwamen wisten we dat de vierde plaats genoeg was. Het heeft echt lang geduurd voordat eindelijk alle puzzelstukjes bij elkaar kwamen en nu is het zover. Daar zijn we echt heel erg blij mee.”

Road to Rio
Het Team Delta Lloyd duo heeft zich al geplaatst voor deelname aan de Olympische Spelen in Rio. Van Veen: “Het zilver is een mooi opstapje richting de spelen. We gaan hard doorwerken op de manier waarop we dat tot nu toe hebben gedaan. Hopelijk dat we in Rio ook weer alle puzzelstukjes bij elkaar kunnen krijgen.”

De zilveren zeilsters gaan een deel van hun campagne naar Rio zelf financieren en lanceren daarom op 14 april een eigen crowdfundingcampagne ‘Winnen doe je samen’. (2016europeans.470.org, www.ateam470.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht