Informatie voor de watersporter

Evenement 'Oud-Zeilend-Hout 2012' voor klassieke houten open zeilboten op 2 en 3 juni op Zuidlaardermeer

Persbericht
De Stichting Oud-Zeilend-Hout organiseert in samenwerking met Zeilvereniging Zuidlaardermeer 2 en 3 juni 2012 op het Zuidlaardermeer bij Kropswolde het “Oud-Zeilend-Hout” Evenement 2012
Na vijf succesvolle evenementen op veschillende meren organiseren we dit jaar ons evenement voor het eerst op het Zuidlaardermeer in samenwerking met de Zeilvereniging Zuidlaardermeer opgericht in 1928. Het evenement is bedoeld voor scherpe houten wedstrijdzeilboten van 35 jaar en ouder die regulier niet meer aan zeilwedstrijden mee kunnen doen doordat ze constructief technisch verouderd zijn, of waarvoor geen klassenorganisatie meer actief is of dat de klasse niet meer als zodanig door het Watersportverbond erkend wordt.
Zo verwachten we ook dit jaar weer zeker 10 Larken aan de start te zien. Deze bijzondere boot is bij velen bekend. Het was een redelijk eenvoudig te bouwen boot. Het kenmerkende is de vorm, een platte boot, met horizontale boeg. Ze hebben veel gevaren op het Schildmeer, het Paterswoldsemeer en natuurlijk op de Friese meren.
Ook rekenen we op een aantal schepen van de Zuidlaardermeerjollen-klasse. Deze bijzondere boot is door de Zeilvereniging Zuidlaardermeer (ZZ) ingesteld rond 1950. Er zijn er ongeveer 90 gebouwd. De zeilvereninging ZZ hield zelf het register van deze boten bij en voerde ook de metingen van de schepen uit om te garanderen dat er eenheid in de klasse was.  Het ontwerp van de boot stamt uit 1936 en is van de heer Spakman uit Sappemeer. We hebben hiervan een folder samengesteld. Deze is hier te downloaden.
Ook van de 12 m2 BM (in de volksmond de kleine BM) verwachten we zeker aanmeldingen. Verder hopen we nog oude houten boten uit de Olympiajollen-, Finnjollen-, Flying Dutchman- en de OK-jollenklasse.
De wedstrijden worden op het Zuidlaardermeer verzeild. Vanaf het terras van het clubhuis van ZZ zijn de wedstrijden prima te volgen. Bovendien zullen de wedstrijdbanen zo uitgezet worden dat de wedstrijden vanaf de wal ook goed te volgen zullen zijn. De eerste start is zaterdag om 11.30 uur, zondag is dat om 10.30 uur het geval. Op zaterdag staan er drie wedstrijden op het programma, op zondag twee.
Meer informatie www.oudzeilendhout.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht