watersportevenementen, watersport, evenementen, maritieme dagen, nautische markten

Start | Nieuw | Site toevoegen | Uw site als Premium Site | U en Nauticlink | Adverteren 


Evenementenkalender voor watersportbeurzen, nautische festivals, regionale, nationale en internationale zeilwedstrijden, roeiwedstrijden, toertochten, powerboat races, 'Open Huis' en promotiedagen, maritieme dagen, optredens van shantykoren, en havenfestivals


Kenterschootrace - Marken


Plaats: Marken

Evenement begint: 24-05-2019
Evenement eindigt: 26-05-2019

Dé wedstrijd voor authentieke visserijschepen waarbij behendigheid de doorslag kan geven.


Het ontstaan van de Kenterschootrace.

Zo’n 25 jaar geleden waren er al veel wedstrijden voor rond en platbodems, denk aan de muiderhardzeildagen, de bolkoppenrace, de westwal, de zuidwal, kortom allerlei ontmoetingen waar alle platbodems aan mee deden. Er waren maar enkele botterwedstrijden waar alleen originele botters aan mee mochten doen, leden van botterbehoud of aankomend leden. Verder voer je in alle andere wedstrijden met je botter tussen alle andere modellen, visserman/kajuit, etc.

Toen al bleek dat mensen met een vissermanmodel elkaar toch vaker opzochten. Ze gingen eerder in de open kuip zitten dan in de Kajuit van een botterjacht. Het leek erop dat de vissermannen het gezelliger hadden met elkaar, gelijkgestemder waren op een bepaalde manier.

Vanuit dat gevoel kwam een groepje bottermensen steeds weer bij elkaar op de vissermanschuit, die een ideale locatie biedt om met veel man op te eten en te zuipen. Daar ontstond een gesprek over ‘al dat gedoe met die serieuze wedstrijden….’ En een idee: een nieuwe wedstrijd. We verzinnen iets waarmee de serieuze toon van de bestaande wedstrijden op losse schroeven komt te staan.


www.kenterschootrace.nl
Indien u vragen heeft over dit evenement, neemt u dan contact op met de organisatie:
Geen ervaringen ingesteld
Contactnaam
Overzicht per dag
zo ma di wo do vr za
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
mei 2019