Informatie voor de watersporter

Evert Stel en Inge de Graaf varen maandag 10 juni met hun Meander voor de 200ste keer voor hun stichting 'Vaarwens'

PERSBERICHT
Roden, Monnickendam – In het voorjaar van 2007 begonnen Evert Stel en Inge de Graaf met hun vrijwilligerswerk door gratis vaardagen aan te bieden aan terminaal zieken. Dit vrijwilligerswerk heeft nu vormen aangenomen dat het voor het tweetal op werken begint te lijken, hun leven staat voor een groot deel in het teken van hun vaardoel.
Ze varen inmiddels de hele zomer met hun zieke gasten en geven ze nog éénmaal een dag vergetelheid. “We worden er schatrijk van… tussen onze oren!” zegt Evert, die na een burnout zijn orthopedisch bedrijf van de hand deed en een ommezwaai maakte naar een varend bestaan. “We wilden meer inhoud aan ons leven geven en meer doen met minder.”
De vaardagen werden zo veelvuldig, dat ze besloten de Stichting Vaarwens op te richten. Deze stichting dient louter om geld in te zamelen voor de benodigde onkosten, want de Meander lust wel een slokje. Het is echter in deze recessieperiode een moeilijke opgave om het budget sluitend te krijgen, maar stoppen kunnen ze niet meer.
Het tweetal vaart maandag 10 juni vanuit de Marina Monnickendam hun 200ste vaardag met een terminale patiënt uit een Hospice uit Den Helder. Hij gaat toch nog één keer varen met de Meander…
De stichting ondersteunen
Lezers kunnen de activiteit van Inge en Evert ondersteunen door op de site van het 3M Fonds voor 31 oktober 2013 hun stem uit te brengen op de stichting Vaarwens om zo de kans te vergroten dat de Stichting Vaarwens een extra subsidie kan krijgen. U stemt via deze pagina
Meer informatie www.stichtingvaarwens.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht