Experiment in Utrecht met 'niet commerciële zeilschool' voor kinderen in de stad krijgt volgend jaar een vervolg

PERSBERICHT
utrecht_lombokUTRECHT  – Woensdagmiddag 17 juli sluit Zeilschool Lombok haar succesvolle eerste lessenreeks af. Dertien kinderen zeilen die middag in acht Optimisten op het water bij de Munt, tussen Lombok en Oog in Al.
 
Het was voor voorbijgangers de afgelopen weken een bijzonder gezicht. Je ziet immers niet elke dag kleine zeilbootjes in de stad varen. Dat was precies de reden voor initiatiefnemers Maarten Reichwein, Hylke Steensma en Jasper Jansen om te starten met zeilschool Lombok. De vaders hebben een passie voor zeilen en willen graag dat ook kinderen in Utrecht de kans krijgen om met deze sport kennis te maken.
Ze gingen in overleg met de woonboten rond de Munt en vonden daar veel enthousiasme. Veel mensen in de buurt werkten mee aan het initiatief en schreven ook hun kinderen in. Zeilschool Lombok is dan ook geen commercieel initiatief, maar wordt door Utrechters voor Utrechtse kinderen georganiseerd. De lessen worden verzorgd door ervaren instructeurs.
 

De kinderen hebben in 5 weken veel plezier gehad en de grondbeginselen van het zeilen geleerd. Koers houden, zeilstanden, overstag gaan en omslaan: het kwam allemaal voorbij.

 

Volgend voorjaar hopen de initiatiefnemers de volgende editie van Zeilschool Lombok te organiseren.

Meer informatie  op Facebook.

2 Berichten

 • Monique van Delft

  10 jaar geleden / 4 augustus 2013 om 19:10 uur

  Graag ontvang ik informatie over de zeilcursussen die u volgend jaar gaat organiseren.
  Bij voorbaat hartelijk dank.

 • bastiaan

  8 jaar geleden / 27 mei 2015 om 11:54 uur

  Ik ben een ZI4 zeil instructeur en wil eventueel wel mee helpen met les geven , kunt u mij meer informatie geven over zeilen in utrecht

Berichtensectie gesloten.