123 stickers

Extra aandacht voor de Nederlandse jachtbouw tijdens HISWA te Water 2016

PERSBERICHT
Amsterdam – De HISWA te water, van 30 augustus tot 4 september 2016, zet Nederlandse jachtbouw en primeurs dit jaar extra in de spotlights. Daarmee onderscheidt de HISWA te water zich van de reeks Europese in-water boat shows die plaatsvinden in het najaar.
Nederland als jachtbouwland
In de Amsterdam Marina, op het hippe NDSM-terrein meren circa 300 boten aan in de lengte van 2,5 tot 30 meter, van sloep tot zeiljacht en van motorboot tot tender. De HISWA te water brengt de grootste collectie aan Nederlandse jachten bijeen. Dit jaar is circa 75% van de boten van Nederlandse makelij. Beursmanager Michelle Jonker is erg blij met het aanbod: “Als beursorganisatie hebben wij meer dan andere jaren op deze strategie ingezet. Door meer Nederlandse jachten te tonen zijn wij als HISWA te water voor internationaal publiek aantrekkelijker, maar voor Nederlanders is het natuurlijk ook leuk om te zien wat voor moois wij als land allemaal maken. Nederlandse boten staan bekend om de goede kwaliteit. Daar zijn wij als beurs erg trots op en dat willen dat graag laten zien aan onze bezoekers.”
Nederlandse merken die hun boten tonen op de in-water-bootshow zijn onder andere Contest, Mulder, Aquanaut, Winner, Linssen, Jan van Gent, DutchCat, Wajer & Wajer en Long Island. Ook C-Yachts en Boarnstream zijn dit jaar weer van de partij. Maar ook internationale merken zoals: Bavaria, Beneteau, Dufour en Prestige zijn goed vertegenwoordigd op de HISWA te water 2016. Jonker: “Na een of meerdere jaren afwezigheid zijn we blij dat Jeanneau, Nautor Swan en Marex weer terug zijn op de HISWA te water.”
Veel primeurs
Met nog iets minder dan twee maanden te gaan hebben zich al meer dan 40 primeurs aangekondigd voor deelname aan de HISWA te water. Naar verwachting zullen daar nog een 10-tal primeurs bijkomen. Michelle Jonker: “Veel bedrijven zien de HISWA te water als het juiste platform om hun innovaties op het gebied van boten, toebehoren en accessoires te tonen. Een aantal primeurs worden pas een paar dagen voor de beurs te water gelaten. Je ruikt de verf nog.” De speciaal uitgezette primeurroute, die aangegeven staat op de beursplattegrond brengt bezoekers langs alle Wereld-, Europese-, en Nederlandse primeurs die aan de steigers liggen.”
Een greep uit de primeurs die tot op heden zijn aangekondigd bij zeilboten: Saffier 6.50 Cruise van Saffier, Winner 9 Performance en Winner 8 Daggerboard van Winner Yachts, Najad 450CC van Najad, Salona 380 van Salona Yachts, Dehler 34 van Dehler yachts, 48 MkII van Hallberg-Rassy, X-Yachts komt met de X4, Beneteau komt met Oceanis 41.1 en Oceanis 38.1.
Ook motorboten zijn volop vertegenwoordigd: Sargo 36 en Monte Carlo 6 van Nova yachting, Swift Trawler 30 van Beneteau, 35 E van Da Vinci, T-Liner Hybride van Botenservice Tatje, Boarncruiser Elegance 1300 Fly van de Boarnstream, Exailor 45 Cabrio Hybrid, Linssen Yachts komt met de Grand Sturdy 470 VT, Steeler NG57 van Steeler yachts, Sturier 52 dutchman van Sturiër yachts, De Super Lauwersmeer Discovery Flybridge van Super Lauwersmeer, Grand Sturdy 350 Sedan van Linssen Yachts, Majestic 1300 OC van Aquanaut, Bavaria E40 van Bavaria yachts en de PROboot 30 van Jansma yachts. * de complete lijst met primeurs treft u op www.hiswatewater.nl
HISWA te water 2016
De HISWA te water vindt plaats van dinsdag 30 augustus tot en met zondag 4 september 2016 in Amsterdam Marina op de NDSM-werf. Openingstijden dagelijks van 10.00 – 18.00 uur. Delta Lloyd is hoofdsponsor, Land Rover, I amsterdam, Amsterdam Marina, Botentekoop, Neptunus en Zeilen zijn partners van het evenement.
Toegangskaarten zijn online met korting te bestellen en tijdens het evenement ook aan de kassa.
Meer informatie www.hiswatewater.nl