Informatie voor de watersporter

Extra spectaculaire Volvo Ocean Race-beelden in de zuidelijke oceaan dankzij gebruik van drones

Amsterdam – Het in beeld brengen van de race, waarbij 38.739 zeemijlen worden gevaren in negen maanden tijd, is belangrijk voor de bedrijven die de zeilteams sponsoren. Hoe mooier de beelden, des te meer aandacht. En fraai zijn de beelden zeker sinds er ook verslaggevers mee gaan aan boord.
Vliegende camera’s
Waar thuisblijvers bij de eerste editie in 1973 nog amper contact hadden met de bemanning (zeilers kregen het weerbericht destijds nog in morse en er was bijna geen communicatie mogelijk), kan in de dertiende editie bijna alles gevolgd worden.


 




Via een gps-systeem zien volgers precies waar de boten zich bevinden, hoe hard het waait en met hoeveel knopen het schip over het water jaagt. Alle teams hebben sinds deze editie ook drones aan boord, voor de spectaculaire beelden van bovenaf. De vliegende camera’s kunnen alleen nog niet worden ingezet bij storm.
Afgelopen nacht trok een koudefront over de Volvo Ocean Race-vloot. De wind draaide naar het zuidwesten en trok aan. Het is kouder en de golven zijn hoger. Dit is de Zuidelijke Oceaan. Team Brunel laat de fans aan de wal met prachtige drone beelden zien wat racen in dit deel van de wereld betekent. De Nederlandse boot van Bouwe Bekking racet in vijfde positie op 5 mijl achter koploper Dongfeng Race Team.
Dankzij het koudefront is de vloot een beetje in elkaar geschoven. De afstand tussenkoploper Dongfeng Race Team en Turn the Tide on Plastic in zesde positie bedraagt momenteel ruim 20 nautische mijlen. MAPFRE vaart nog geen mijl achter Dongfeng met ruim 3 mijl daarachter Vestas 11th Hour Racing. De verschillen zijn dus klein.
foto’s Brunel/VOR
(Trouw, Volvo Ocean Race 2017-18actuele posities)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht