Informatie voor de watersporter

Failliet verklaarde Scheepsbouwers Maritiem in Werkendam maakt doorstart en blijft alle jachtservice verlenen en stalling bieden

PERSBERICHT
WERKENDAM – Jachtwerf De Scheepsbouwers Maritiem uit Werkendam maakt een doorstart. De verhuurder van de panden Esturion Invest BV heeft de inventaris en de licentierechten uit de failliete boedel van curator mr. F.F.A. Smetsers teruggekocht en waarborgt de continuering van de werkzaamheden. Tevens is een deel van het huidige personeel overgenomen.
Doorstart
De doorstart vindt per 1 augustus in afgeslankte vorm doorgang. Onder bestuur van de nieuwe eigenaar en met het overgenomen personeel kan het lopende werk efficiënt worden uitgevoerd en de winterberging en havenligplaatsen lonend worden gerealiseerd. Wanneer in de toekomst meer werk wordt geacquireerd, worden extra vakmensen ingehuurd. Gerrit Pruissen, jachtbouwer in hart en nieren en al jaren werkzaam op de werf, is als bedrijfsleider met twee vaste medewerkers weer dagelijks op de werf werkzaam.
Omzet
De Scheepsbouwers Maritiem, een allround jachtwerf voor nieuwbouw jachten en jachtservice, werd een kleine 35 jaar geleden opgericht door Jan Kleijwegt aan het Steurgat, vlakbij de Biesbosch te Werkendam. Medio 2011 heeft de jachtwerf zijn intrek genomen in een geheel nieuwe accommodatie met een grote geconditioneerde winterbergingsloods waarbij twee moderne bouwhallen, een kantoorruimte en een jachthaven met 25 ligplaatsen in gebruik zijn genomen. Ondanks de crisis in de jachtbouw, wist De Scheepsbouwers de winterstalling ieder jaar vol te krijgen en een groeiende omzet te realiseren in met name reparatie- en onderhoudswerkzaamheden. De vernieuwde accommodatie en de positieve uitstraling van de werf heeft beduidend nieuwe klanten aangetrokken met grote jachten, die het uitgebreide servicepakket op prijs stellen. De afgelopen jaren zijn een aantal zeer moderne jachten ontworpen en gebouwd door de werf.
Echter de afname in het aantal orders voor nieuwbouwjachten was duidelijk merkbaar. De omzet in nieuwbouw is hierdoor sterk achtergebleven, waardoor deze niet meer in verhouding stond met de kosten van de onderneming. De afgelopen periode werd het steeds moeilijker om het voltallige personeel aan het werk te houden. De huur van de hallen kon al enige tijd niet meer worden opgebracht. Afgelopen juni werd hierdoor een faillissement van de werf onafwendbaar.
Jachtservice
Met het realiseren van een snelle doorstart door de overname partij, blijven de diensten voor de klanten gehandhaafd en kunnen de reeds gereserveerde plekken in de stalling voor aankomend seizoen doorgang vinden. De focus van het werfteam ligt vooral op het huidige vertrouwde niveau aan jachtservice te blijven bieden en desgewenst uit te breiden. Klanten kunnen op de jachtwerf o.a. terecht voor: Onderhoudsadvies, scheepsbetimmeringen, teak dekken, schilderwerkzaamheden, inbouw en onderhoudsbeurten van systemen, schadeherstel en de inbouw van spudpalen.
De bezetting van de jachthaven neemt momenteel toe, in combinatie met de stalling en de aanwezig jachtservice. Het Steurgat is hierbij een ideale uitvalsbasis om in de Biesbosch en omgeving te varen. Ook de verkoop van tweedehands jachten trekt aan, waarbij de vraag naar onderhoud en verbouwingen stijgt en de vraag naar meer luxe op bestaande jachten toeneemt. De Scheepsbouwers Maritiem speelt hier met al haar vakkennis en ervaring op in. Daarnaast wordt actief gezocht naar partijen die een gedeelte van de uitstekend geoutilleerde bedrijfsgebouwen en het bijbehorend bedrijfsterrein willen huren.
Meer informatie www.descheepsbouwers.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht