Informatie voor de watersporter

Fairline motorjachten met twee nieuwe 42 en 50 voets modellen op HISWA te Water

Persbericht
Ouddorp – Fairline Nederland is één van de oudste bootdealers van Nederland en de exclusieve dealer van Fairline voor de Benelux. Tijdens de HISWA te Water, die dit jaar van 4 tm 9 september voor het eerst in Amsterdam wordt georganiseerd, zal Fairline Nederland op stand W24 twee nieuwe Fairline motorjachten presenteren: de Fairline Targa 50 Gran Turismo (noviteit voor de Benelux) en de Fairline Squadron 42.
De Fairline Targa 50 Gran Turismo (noviteit voor de Benelux)
Het doel van Fairline bij de ontwikkeling van de Targa 50 GT was om de toonaangevende boot in haar klasse te ontwerpen en dat is gelukt. Uitgerust met 3 ruime slaapkamers, 2 aangrenzende badkamers en voorzien van de nieuwste technologie en een fenomenaal afwerkingsniveau heeft de Targa 50 GT een bijzonder vernieuwend exterieur en interieur.
Kenmerken van de Targa 50 Gran Turismo zijn de panoramische ramen en het uitgebreide gebruik van glas door heel de boot. De keuken en salon kunnen getransformeerd worden tot een open lucht ruimte als het elektrische schuifdak wordt geopend. Het raam bij de keuken scharniert omhoog waardoor de keuken en de salon één geheel vormen met de cockpit, ideaal om buiten te dineren. De grote en met veel licht gevulde eigenaarshut biedt net zo veel ruimte als op een typische 60-voeter, en dat alles in een 50-voet boot!
Het optionele Fairline Tender Launch Systeem is ontworpen voor jetski’s en Jet RIB’s tot het formaat en gewicht van een Williams 325 Jet RIB. Dit revolutionaire systeem maakt het te water laten en weer uit het water halen van de tender geheel stress-vrij.
Net zoals alle 2012 Fairline Targa sportkruisers en Squadron flybridge motorjachten voldoet de Targa 50 GT aan de RINA Green Plus Yacht Certificatie. Deze certificatie is voor jachten die door hun ontwerp, uitrusting en gebruiksprocedures de milieuprestaties helpen verbeteren.
Technische specificatie van de Fairline Targa 50 GT:
Lengte van de romp (boeg tot einde zwemplatform, inclusief stootrand): 14,94m
Lengte over alles (inclusief stootrand): 14,96m
Breedte (inclusief stootrand): 4,47m
Aantal slaapplaatsen: 6 – 7
Diepgang: 1,20m onbeladen
Hoogte boven de waterlijn (inclusief mast voor navigatieverlichting): 4,99m
Transport hoogte: 4,69m
Gewicht (ca.): 18.200kg
Brandstofcapaciteit: 2288l
Drinkwatercapaciteit (inclusief boiler): 550l
Motorisering: 2x 575pk tot 2x 710pk
De Fairline Squadron 42
De Fairline Squadron 42 is een compacte flybridge kruiser met alle kenmerkende Fairline eigenschappen. Geïntroduceerd in september 2010 heeft de Squadron 42 de standaard in haar klasse gezet.
Met kenmerken zoals de omkeerbare bank op de spiegel, de twee doorgangen naar de kuip, de geheel afsluitbare cockpit, de uitstekende bergruimtes, de enorme verlengde flybridge met optionele bar met ijsmaker en de schitterende afwerking en detaillering waar Fairline om bekend staat, zal de Squadron 42 de beginnende watersporter of de ervaren watersporter die van een kleinere express kruiser komt niet teleurstellen.
De Squadron 42 is ook als optie leverbaar met het gepatenteerde Fairline Tender Launch System dat het te water laten en het uit het water halen van een bijboot tot een fluitje van een cent maakt.
Technische specificatie van de Fairline Squadron 42:
Lengte van de romp (boeg tot einde zwemplatform, inclusief stootrand): 12,62m
Lengte over alles (inclusief stootrand): 12,94m
Breedte (inclusief stootrand): 4,22m
Aantal slaapplaatsen: 4 – 6
Diepgang: 1,08m onbeladen
Hoogte boven de waterlijn (inclusief mast voor navigatieverlichting): 4,84m
Transport hoogte: 4,72m
Gewicht (ca.): 13.500kg
Brandstofcapaciteit: 996l
Drinkwatercapaciteit (inclusief boiler): 390l
Motorisering: 2x 370pk tot 2x 460pk
De HISWA te water wordt dit jaar voor het eerst in de nieuwe Amsterdam Marina op de NDSM-werf gehouden en vindt plaats van dinsdag 4 tot en met zondag 9 september 2012. Openingstijden zijn dagelijks van 11.00 tot 19.00 uur. Tijdens de hele Hiswa te Water kunt u contact opnemen met één van de Fairline Nederland teamleden.
Meer informatie www.fairline.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht