Informatie voor de watersporter

Fastnet Race 2013 brengt met 380 boten een record aantal deelnemers en bont gezelschap aan de start

Cowes (Engeland) – De 45e editie van de Rolex Fastnet Race gaat op 11 augustus van start. Met 380 schepen uit 22 verschillende landen is het de grootste offshore race ter wereld. De wedstrijd gaat van Cowes via de Fastnet Rock naar Plymouth.

Piet Vroon
De 83-jarige Nederlander Piet Vroon vaart dit jaar voor de 25e keer mee met de Rolex Fastnet Race. In 2001 wist Vroon met zijn Ker 46 de eerste plek te behalen in het overall klassement. Zijn meest trotse overwinning. De Fastnet-veteraan kent maar een concurrent en dat is de 84-jarige Ken Newman, die dit jaar voor zijn 28e keer meevaart. Vroon miste alleen in 1995 een keer de wedstrijd vanwege het overlijden van zijn moeder en gaat ook dit jaar voor de overwinning.

Sinds 1925 is de 608 zeemijl lange offshore wedstrijd een mythische uitdaging voor menig zeiler tussen Cowes en de Fastnet Rock. De start zal straks een bonte verzameling deelnemers aan de startlijn brengen.

Maxi Trimaran ‘Spindrift 2’ (ex-Maxi Banque Populaire), Jules Verne Trophy houder, zal waarschijnlijk een gooi doen naar het 2011 record doen van Loïck Peyron dat op 1 dag, 8 uur en 48 minuten staat.

Er doen aan de befaamde race niet minder dan 24 Nederlandse boten en 9 Belgische mee. (Zeilen, Clubracer, fastnet.rorc.org)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht