Informatie voor de watersporter

Fenna (15) zeilt voor overleden vader Nico: “Ik wil dat mijn vader trots op me is…”

Schiedam – Fenna van der List (15) heeft dit jaar één doel: ze wil speciaal voor haar afgelopen jaar overleden vader Nico – die in Schiedam een olielampenwinkel had en een lokale bekendheid was – een zeilreis maken op de Morgenster. Om die droom werkelijkheid te laten worden is alleen nog veel geld nodig.

Fenna van der List mag dan pas 15 jaar oud zijn, ze kan zich geen fijnere plek voorstellen dan op het water. Zij en haar 13-jarige broertje Bastijn zijn allebei geboren op de Actief Schiedam, die in de Schiedamse Florijnhaven ligt. ,,Ik weet dus niet beter,” zegt Fenna. ,,Het leven op een boot is voor ons doodnormaal.”

,,Ik wil dat mijn vader trots op me is,” klinkt het zachtjes. ,,Als hij dit zou hebben meegemaakt, had ‘ie waarschijnlijk al heel veel sponsors binnengehaald,” vertelt ze trots. ,,Dan was hij een campagne gestart, niet alleen in zijn winkel aan de Lange Haven, maar door de hele stad. Daarom vind ik het mooi om deze reis op te dragen aan mijn vader.”

Fenna heeft zo’n 1500 euro nodig om mee te mogen op de Morgenster. De teller staat nu op 150 euro. (AD, dreamordonate.nl, zeilmeisje.blogspot.nl)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht