Fiart P54 landt op de Herfst Shows. De revolutie in het 54-voets jachtsegment

Fiart P54 landt op de Herfst Shows. De revolutie in het 54-voets jachtsegment

Het wachten is bijna voorbij: P54 zal landen op het Yachting Festival in Cannes en op de Genua Boat
Show voor haar wereldpremière.
De gekozen naam voor dit nieuwe jacht Fiart is P54; P als Passie, wat een eerbetoon is aan de geschiedenis van de Napolitaanse scheepswerf en de passie die altijd in de bouw van haar boten heeft gezeten en P als Stefano Pastrovich, de wereldberoemde architect die het project heeft getekend.
De P54 heeft esthetische en functionele oplossingen die de nadruk leggen op volumes en binnen- en buitenleven, luxe en esthetiek. exterieur leefbaarheid, luxe en esthetiek, met een sportieve en elegante romp en interieuroplossingen die niet zal teleurstellen de meest veeleisende eigenaren.
Perfect voor het weekend, onovertroffen voor een familie cruiser, P54 zal voldoen aan iedereen: dag cruiser, achtervolgingsboot, lange cruise boot met een niveau van een luxe op maat gemaakt superjacht, gewijd aan een verfijnde en veeleisende klantenkring.

Met haar brede boeg, de omgekeerd gevormde achtersteven, het brandpunt op het zijprofiel naar voren geduwd, de voorruit over de volle breedte, zal de P54 een lust voor het oog zijn.
De boeg, scherper in het onderste deel om met gemak door de golven te snijden, verbreedt en rondt af naar het dek om een comfort en privacy gebied te creëren en een wrap-around gevoel te geven, waardoor het anker aan het zicht onttrokken door een intrekbaar systeem.
Alle voordelen van dit project zullen beter worden gewaardeerd door haar te bezoeken en te bewonen. Veel tijd doorbrengen tijd doorbrengen aan boord zal in feite een onverwacht genoegen zijn, want met haar royale volumes en het gebruiksgemak van alle ruimtes, geïntegreerd in een elegante en innovatieve esthetische lijn, zal de P54 een grote privacy en intimiteit bieden aan de eigenaar en zijn gasten.

Het buitendek, waar drie ruimtes op een vloeiende manier met elkaar in verbinding staan, garandeert een gevoel van continuïteit en dragen bij tot het gevoel in een grote open ruimte te leven.
De boegzone bestaat uit een groot verzonken dek, dat zijdelings beschermd wordt door de verhoogde verschansingen.
Het midden- en achterschip zijn ook met elkaar verbonden en de ruimte kan volledig worden overdekt door een zonnescherm om het eetgedeelte van het hoofddek, dat plaats biedt aan acht personen, in de schaduw te stellen.
Bij de achtersteven is een ontspanningsruimte, met brede sofa’s en achter de stuurconsole, een buitenkeuken keuken voorzien.
Op het achterschip zorgt een opklapbaar/omlaag elektro-hydraulisch platform voor een enorm strandoppervlak om comfortabel in en uit het water te duiken.
Tegelijkertijd dient het platform als tewaterlatingssysteem voor een tender van 2.60 meter, terug te vinden in een verborgen garage, of als een brede passerelle om zowel lage als hoge dokken te bereiken.
De buitenruimte kan door de klant worden aangepast in twee configuraties: volledig open of met een hard top voorzien van een schuifraam mechanisme, dat dient als windscherm om de gehele ruimte te beschermen
tegen de weersomstandigheden.

Ook het interieur zal niet nalaten te verbazen en zal de eigenaar behagen in een luxueuze omgeving, voorzien van verfijnd meubilair en edele fineersoorten, om het gevoel van exclusiviteit te versterken: gerookt geborsteld essenhout, hoogglans ebbenhout, Frau leder, details en accessoires in gepolijst en zwart staal, stoffen panelen op de wanden en aan het plafond, eiken parket.

P54 zal beschikbaar zijn met twee of drie hutten en drie badkamers, terwijl de lay-out aanwezig op de Shows de laatste zal zijn.
De boegcabines zullen worden verbonden via een systeem van centrale schuifkasten, waardoor één grote en comfortabele eigenaars-“suite”.
Een matrozenhut, voorzien van eigen badkamer, is toegankelijk vanaf het buitendek.

De leefruimte benedendeks is functioneel en comfortabel, dankzij de vele dakramen die zorgen voor een lichte en warme omgeving, met elektrisch bedienbare gordijnen in alle zijramen.
De keuken is voorzien van de beste apparatuur en toestellen: fornuis en afzuigkap, vaatwasser en gootsteen, koelkast, vriezer, oven en bergruimte.

De ontmoeting met P54 op de najaarsbeurzen zal zeker een emotie zijn die moeilijk in woorden is uit te drukken; tot tot dan kan men alleen maar van haar dromen.
De P54 zal verkrijgbaar zijn met Volvo Penta motoren vanaf IPS 950.
Om haar live te zien en te beleven, is de afspraak van 6 tot 11 september op het Yachting Festival in Cannes en van 22 tot 27 september op de Genua Boat Show.

FIART
Het verhaal van Fiart, acroniem van Italiaanse Fabrieken voor de Toepassing van Thermo-hardende Harsen, begint in 1960 met de bouw van de eerste glasvezelboot in Europa: Conchita, een 3,60 mt dinghy die bij zijn debuut een buitengewoon succes kende en het begin betekende van een nieuw tijdperk voor de Italiaanse markt.
In de daaropvolgende jaren verwierf Fiart een leidende positie op de markt voor pleziervaartuigen door het ontwerpen, het bouwen en op de markt brengen van unieke boten, zowel vanuit technologisch oogpunt als vanuit de
productieprocessen.
De Fiart-groep omvat vandaag twee merken, Fiart en Cetera, die modellen maken tussen 35 en en 60 voet lang zijn en de Fiart Rent divisie, die zich bezighoudt met de verhuur van boten die door dezelfde scheepswerf.

Voor meer informatie: fiart.com (Engels)

Foto: Fiart

Dit bericht is geplaatst door de nieuwsdienst van Nauticlink. Heb je vragen of opmerkingen over dit bericht, neem contact met ons op via nieuwsdienst@nauticlink.com of plaats hieronder een reactie. Je kunt ook zelf persberichten en nieuws tips doorgeven aan onze redactie. Meer informatie hierover vind je op onze nieuwsdienstpagina.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X