Finn-zeiler Nicholas Heiner grijpt naast Europese Titel na kapseizen in medalrace

Cadiz (Spanje) – Nicholas Heiner heeft de Europese Titel aan zich voorbij moeten laten gaan bij het Open EK Finn-zeilen in Cadiz. Voorafgaand aan de medalrace was de Nederlandse zeiler al verzekerd van het zilver, maar na de gehele week op goudkoers te hebben gelegen wilde Heiner uiteraard ook met het goud naar huis. De strijd zou gaan tussen hem en Edward Wright (GBR), die met 5 punten achterstand op Heiner de medalrace in ging. Maar tijdens de medalrace ging het mis. Heiner gaat om bij de gate en finisht als laatste. Wright finisht vijfde en pakt het goud met een totaal van 57 punten. Heiner moet het (met 60 punten) met het zilver doen. Max Salminen (SWE) pakt het brons met 71 punten.

De medalrace werd in het Spaanse Cadiz al vroeg gestart. Met zo’n 22-23 knopen (en uitschieters tot 28 knopen) gingen de zeilers het water op. Golven van 3 meter hoog zorgden voor extra uitdagende omstandigheden voor de zeilers. Bij de gate ging het mis voor de Nederlandse zeiler van Team Delta Lloyd. Heiner gaat om, herpakt zich vliegensvlug, maar weet geen plekken meer te winnen ten opzichte van zijn concurrent Wright.

Een teleurgestelde Heiner na zijn medalrace: “Ik baal enorm van vandaag. We hadden een medalrace met veel wind en hoge golven. Eigenlijk best wel aan de extreme kant. En heel simpel gezegd: het was vandaag niet goed genoeg. Omslaan kun je je in de medalrace niet veroorloven. Ik baal er nu ook flink van, maar uiteindelijk is het een hele goede week geweest. We hebben het zilver te pakken en met de voorbereiding die we hadden en de energie die dat gekost heeft moet je misschien een beetje inleveren aan het eind van het evenement. Ik denk dat we wel positief terug kunnen kijken op deze week. Als je de feiten op een rij zet had er zeker meer ingezeten, maar uiteindelijk had ik er er vandaag gewoon moeten staan en dat is niet gelukt. Ernom balen, maar over twee weken, bij de Sofia Cup in Palma, gaan we er weer voor! (Watersportverbond, 2018.finneuropeans.org)

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X