Informatie voor de watersporter

Firet brandblus-installatie met stikstof beschermt uw boot ook in de winter tegen extra schade bij brand

PERSBERICHT
Bussum – Regelmatig kunnen wij via de pers kennis nemen van wéér een verwoestende brand ontstaan bij de opslag van jachten.
Zoals bekend ontstaan veel van deze branden in de opgeslagen jachten door oververhitting van elektrische installaties die via een omvormer ook ‘s winters in gebruik blijven om, bijvoorbeeld, de temperatuur te regelen.
Het aanbrengen van het nieuwe Firet Marine brandpreventie systeem in schakelkasten en machineruimten is de ideale oplossing voor het gebruik in schepen.
Niet alleen zal dit brand voorkomen, het gebruik van stikstof voorkomt ook dat de elektrische apparatuur in schakelkasten en machineruimten door het blussen zodanig beschadigd wordt dat er sowieso niets meer mee te beginnen is.
De Firet unit is schok bestendig en slijtvast. Het systeem maakt gebruik van een cilinder gevuld met een blusmedium op basis van stikstof. De spuitmond van de cilinder is speciaal, en onder patent ontwikkeld, van een polymeer die reageert op vooraf ingestelde temperatuur wisselingen en zal bij een beginnende brand onmiddellijk onder druk een hoeveelheid stikstof vrijgeven waardoor elke beginnend brand in de kiem gesmoord wordt.
Meer informatie www.firetnederland.nl

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht