'Flexible Window Buiskap' van zeilmakerij CoverWorks in Warmond ook op HISWA te zien

PERSBERICHT
coverworksWarmond – Twee jaar geleden bracht Zeilmakerij CoverWorks uit Warmond de Flexible Window Buiskap op de markt. Inmiddels is dit revolutionaire ontwerp een vaste waarde aan boord van de Saffier 33, de iSloep 999 en 777. Welke alle drie van 11 tot en met 15 maart 2015 te bezichtigen zijn op de Hiswa in de RAI.
Traditioneel gezien is de buiskap niet bepaald het mooiste onderdeel van de boot. Het is meer een noodzakelijk kwaad. Daar bracht CoverWorks verandering in door met een buiskap te komen, waarvan het dakdeel weg te halen is en de raampartij zelfstandig kan blijven staan. Op die manier draagt de buiskap wel positief bij aan de lijnen van het bootontwerp en biedt het bovendien bescherming. De uitgangspunten voor de Flexible Window Buiskap waren dan ook een goede functionaliteit en een fraai uiterlijk.
Het grote voordeel van de Flexible Window Buiskap is dat het de wind- en spatwater bescherming van een vaste raampartij biedt, terwijl het eenvoudig neer te klappen of weg te halen is. Zo kan de gebruiker de doorvaarthoogte of windweerstand minimaal maken. Bij behoefte aan meer bescherming kan het dakdeel erop.
De ontwikkeling van de Flexible Window Buiskap begon in 2013. Datzelfde jaar plaatste CoverWorks de eerste versie bij de refit van een Long Island Tender. Ondertussen wordt de Flexible Window Buiskap niet alleen standaard geleverd bij de Saffier 33, de nieuwe iSloep 999 en iSloep 777, maar is het tevens een optie bij Krafter Launch Boats en Long Island.
De Flexible Window Buiskap is een maatproduct, dus de prijs hangt af van het type boot. Het is verkrijgbaar bij CoverWorks en de merken die het voeren.
Over CoverWorks
CoverWorks is een maatwerkspecialist en bestaat uit drie afdelingen. Allereerst de Zeilmakerij CoverWorks, die canvaswerk levert voor zowel de maritieme als de industriële markt. Hier worden buiskappen, dekzeilen, hoezen en volledige stofferingen voor boten gemaakt. De tweede afdeling is de stoffeerderij, waar op maat gemaakte producten voor de medische branche worden geproduceerd. Hier wordt ook samengewerkt met meubelmakers.Tot slot, de productontwikkelingtak It’s A Wrap by CoverWorks, die klanten helpt bij het realiseren en uitvoeren van hun ideeën en wensenop het gebied van beschermhoezen, transporthoezen en specials. Van idee naar product. Eigenaar Gerhard van Geest zette CoverWorks in augustus 2000 op. In 2004 trad Jeroen van Leeuwen in dienst, die sinds 2010 partner is. Het bedrijf uit Warmond telt in totaal twaalf medewerkers.
Meer informatie www.coverworks.nl