Flottielje zeilen langs Turkse kust blijft goede garantie voor ontspannen zeilvakantie

PERSBERICHT

De kustlijn bij  Marmaris is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes
De kustlijn bij Marmaris is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes
Landsmeer – Met een kuststrook van meer dan 6.500 km en de schoonste wateren van de Middellandse zee is Turkije voor iedere watersporter een topbestemming. Het zonnige Turkse klimaat is perfect voor zeilvakanties en de gezellige flottieljes zijn ideaal voor gezinnen.
Onze flottielje schippers kennen de leuke, interessante plekjes. Tijdens de briefing in de ochtend geven zij graag tips voor een leuke dag. ‘s Avonds ontmoeten de flottielje deelnemers elkaar weer in de baai, bij het restaurant of op één van de gezellige boulevards. De gemiddelde dag afstand is zo’n 15-20 mijl. Er is dus alle tijd om te zwemmen, snorkelen, eten, relaxen en voor de kinderen het belangrijkste: te ravotten!
Zeilgebied Turkije
De kustlijn oostelijk en westelijk van het door groene bergen omringde Marmaris is bezaaid met lagunes, inhammetjes, baaien en strandjes en vormt zo een schitterend gebied om te exploreren. Er zijn maar weinig jachthavens onderweg zodat deze flottielje zeilreis een echt avontuur in de natuur is ver van drukte en lawaai. Bijna elke baai herbergt wel een restaurant waar je niet alleen kunt vastmaken aan een steigertje of een ankerboei maar ’s avonds ook kunt genieten van allerlei heerlijke Turkse specialiteiten.
Vertrekhaven Marmaris
Flottielje zeilen in Turkije begint in Marmaris. De Netsel Marina aldaar is voorzien van alle moderne faciliteiten met onder andere een grote supermarkt, douches en toiletten en vlakbij de steiger een heerlijk zwembad en vele leuke terrasjes aan de waterkant. Het gezellige centrum van Marmaris ligt op 5 minuten loopafstand van de aanlegplaats. De stad wordt omringd door groene bergen en ligt aan een prachtige en goed beschutte fjordachtige baai en heeft een levendige boulevard met vele terrasjes en een oosterse bazaar.
Het weer in Turkije
Meer dan 300 dagen zon per jaar garanderen een heerlijk warme vakantie en ideale zeilomstandigheden. In de nacht is het meestal windstil, in de loop van de ochtend steekt de wind op uit meestal noordwestelijke tot westelijke richting. Aan het eind van de middag is de wind het sterkste tot circa 5 Beaufort. Lekkere wind en door de kustlijn toch beschermd genoeg voor plezierig en onbekommerd zeilgenot.
Meer informatie www.zeilnet.nl

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X