Flyer One na aankoop, refit, herdoop en zeereis precies op tijd in Alicante voor start Volvo Ocean Race 2014-15

Alicante (Spanje) – De vroegere boot van Conny van Rietschoten en deelnemer aan de voorloper van de Volvo Ocean Race is op tijd aangekomen in Alicante voor de start van de VOR-editie 2014-15 komend weekend. Maandagavond arriveerde de Flyer One in de haven van het VOR hoofdkwatier.

De afgelopen drie weken kregen zeilers de kans om tegen kostprijs de Flyer One naar de start van de Volvo Ocean Race te zeilen. Zij beleefden het leven aan boord van een offshore wedstrijdjacht. Het is een fikse tocht gebleken. Aan boord bevochten ze storm, regen, hoge golven, zeeziekte en weinig slaap, maar ook waren er dolfijnen, verse vis, zonsopkomsten, koken op zee en een prachtig jacht om mee te varen.

“Het is hartverwarmend om te zien hoe zeer deze zeilers genieten van deze ervaring, dat is exact waarom we dit project gestart zijn” legt Diederik Nolten, bestuurslid van de stichting, uit. “Het is fantastisch dat we het gehaald hebben, daar hadden we niet van durven dromen” zegt hij met een tevreden glimlach op zijn gezicht. Er zijn veel mensen en bedrijven betrokken bij dit project. Zonder hen zou dit niet mogelijk zijn. Nederlandse jachtbouwers, zeilmakers, vrijwilligers en de andere bestuursleden Els Vroegindewey, Paul Wilms en Gerard Schootstra spelen een niet te missen rol in dit project.”

Deze week zal de Flyer match racen tegen King’s Legend. Een lang verloren gewaande strijd tussen beide schepen is opnieuw ontwaakt. (Watersportverbond, www.flyer-one.nl, www.volvooceanrace.com, www.vanrietschotentrofee.nl)