Formule 'doe-het-zelf jachtmakelaar' na succes Bataviahaven Botenshow ook op Bootexpo op 25 en 26 mei in Zeewolde

PERSBERICHT

Amsterdam – Op 27 & 28 april vond de Bataviahaven Botenshow plaats in Lelystad. Deze eerste editie had een bescheiden karakter, maar vanwege de laagdrempelige opzet kon er zeker van een succes gesproken worden. Particuliere booteigenaren die zelf hun boot verkopen via ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ kregen, gezien het grote aantal schepen, hun eigen steiger en liepen herkenbaar rond in de inmiddels bekende witte truien. De belangstelling was groot en het was gezellig op de steiger.
Met 17 schepen was ‘Doe-het-zelf jachtmakelaar’ de grootst aanwezige deelnemer op de beurs. Dit komt door de enorme groei die dit nieuwe initiatief van Volvo Ocean Race zeiler Bouwe Bekking en Jort van Sisseren doormaakt. “We zijn eigenlijk nog maar net begonnen en de echte groei moet nog komen, maar we zien hoe enthousiast booteigenaren zijn over de combinatie tussen adverteren op meerdere sites en natuurlijk de verkoopmodule”, zegt Jort van Sisseren.
Bouwe Bekking vult aan: “Kopers oriënteren zich online en weten goed wat er te koop ligt. Er is enorm veel aanbod en daarom dalen de prijzen. Het is dan prettig voor verkopers om op de courtage van de jachtmakelaar te besparen, maar wel de zekerheid te hebben dat alles juridisch en financieel goed geregeld is”.
Inmiddels zijn de voorbereidingen gestart voor de Boot Expo die op 25 & 26 mei in Zeewolde plaatsvindt. Ook daar zullen de doe-het-zelf jachtmakelaars weer de gebruikelijke extra’s hebben, zoals de herkenbare truien en een verkoopruimte waar koopovereenkomsten terplekke kunnen worden ondertekend via de verkoopmodule.
Meer informatie www.doehetzelfjachtmakelaar.nl