windverwachting

Frankrijk met Groupama vijfde uitdager America’s Cup 2017

Parijs – Naast het syndicaat van de Engelse olympische zeiler Ben Ainslie, zal de komende America’s Cup in 2017 ook nog een Franse uitdager krijgen. Zeezeiler Franck Cammas heeft zijn vast sponsor Groupama weten te overtuigen dat de investering in de vierjaarlijkse wedstrijd geen weggegooid geld is. De deelname is donderdag officieel bekend gemaakt.

Met de kleinere boten – van 19 naar 15 meter – zou het benodigde budget om uitdager te kunnen zijn in de strijd om de ‘Auld Mug’ gedaald zijn van 72 miljoen naar 25 miljoen euro. Groupama betaalt 5 miljoen euro per jaar en in totaal 80% van het totaal.

Op dit moment zijn er vijf uitdagers, die zullen proberen om de Amerikanen van Team Oracle de beker in 2017 afhandig te maken: Artemis Racing (Zweden), Ben Ainslie Racing (UK), Emirates Team New Zealand (Nieuw-Zeeland), Softbank Team (Japan) en nu dan Groupama (Frankrijk).

Cammas: “We gaan er met gepaste bescheidenheid, maar wel met ambitie en zonder complexen naar toe. Frankrijk heeft de betere zeilers, technische kennis en het betere management. De wil te winnen is ons niet ongewoon en de enige reden om zich in te schrijven.” De komende weken zal al een begin worden gemaakt met de bouw van de boot. (Nauticlink, Le Parisien, www.americascup.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X