123 stickers

Franse catamaran met gezin vergaat en meisje van zes overlijdt midden op de Atlantische Oceaan

Azoren – Een meisje van zes jaar is donderdag overleden door onderkoeling 550 mijl ten zuidwesten van de Azoren, nadat ze zeveneneen half uur met haar vader in haar reddingsvest in het water van 21 graden had gedreven. Ze overleed even na twaalf uur op het schip, dat haar met haar vader had gered.

Vader en dochter waren donderdag door een Spaans hospitaalschip opgepikt uit zee. Het gezin met twee kinderen was vorig jaar voor een ‘lange reis’ vertrokken vanuit La Rochelle met de Lagoon 400 S2 catamaran Rêve d’Ô.

De moeder en het zoontje van 9 waren er in geslaagd in het reddingsvlot te klimmen en zijn in de nacht van woensdag op donderdag door een vrachtschip uit Hong Kong gered. Een Portugees militair vliegtuig had de vader en het dochtertje een paar uur later gevonden.

Het weer is afgelopen woensdag erg slecht geweest in dit deel van de Atlantische Oceaan. En ook donderdag stonden er nog golven van vijf meter. In het gebied zijn afgelopen dagen nog acht personen van drie andere jachten gered. (Nauticlink, France24.com, Ouest France, revesdo.over-blog.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X