Informatie voor de watersporter

Franse jachtbouwer implementeert intelligent Nederlands kabelsysteem CAPI2 in Catana 59

PERSBERICHT
Nuenen – Capi2 Nederland BV maakt bekend dat de Franse jachtwerf Catana, bouwer van luxe catamarans tot 92ft, haar nieuwste prestigieuze model Catana 59 uitrust met het revolutionaire Capi2 bussysteem voor jachten.
Het AC en DC bussysteem is gebaseerd op intelligente bustechnologie. Tijmen Harberink legt uit: “Een of meer ringleidingen worden in het schip aangelegd. Nodes (elektronisch gestuurde power modules) worden op deze ringleiding gemonteerd. Deze nodes voorzien de lampen, instrumenten en pompen van de juiste hoeveelheid stroom. Iedere node is voorzien van een chip die communiceert met het Catana bedieningspaneel en geeft de klant de exacte status door van alle stroomverbruikers aan boord maar ook of de watertank en de accu’s nog vol zitten.”  Het bedieningspaneel is overigens exclusief voor Catana ontwikkeld door Capi2 en wat andere bedrijven uit de regio Eindhoven. Het is een slim ‘plug and play’ paneel met enkel drie kabels aan de achterkant.
Het schip is in samenwerking met verschillende designbureaus ontwikkeld door Catana. De verwachte oplevering van het schip is eind 2011 gepland.
Meer informatie www.capi2.com

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht