windverwachting

Franse solo-klassieker Solitaire du Figaro start vandaag voor de 46-ste keer

Afgelopen week vonden 'demonstratiewedstrijdjes' plaats op de snel stromende Garonne in  Bordeaux (foto Solitaire du Figaro / Courcoux)
Afgelopen week vonden ‘demonstratiewedstrijdjes’ plaats op de snel stromende Garonne in Bordeaux (foto Solitaire du Figaro / Courcoux)

Pauillac (Bordeaux, Frankrijk) – Aan de Gironde, waar de Franse rivieren Dordogne en Garonne in de Atlantische Oceaan stromen, start vandaag de 46-ste Solitaire du Figaro. Een klassieker die in 1970 startte als Course de l’Aurore, maar van naam wisselde toen de krant werd gekocht door een andere krant en uitgever.

Er doen niet minder dan 39 professionele en semi-professionele zeilers aan mee, onder wie tien niet-Fransen. Deze week lag de vloot afgemeerd aan de kades van Bordeaux, wat vele tienduizenden bezoekers trok. De wedstrijd in vier etappes voert met grote omwegen voor het ronden van eilanden en vuurtorens (waaronder de Fastnet rots) van het Franse wijnstadje Pauillac, via Spanje, Bretagne en Engeland, naar het Noord-Franse Dieppe, waar de vloot tegen 28 juni hoopt aan te komen. Er wordt sinds 2003 gevaren in een eenheidsklasse van 10.10 meter lengte, die te boek staat als ‘Figaro Beneteau 2’. (Nauticlink, www.lasolitaire.com)

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X