Informatie voor de watersporter

Fransman Frédéric Denis wint tweede etappe Mini Transat 2015 én overall in prototype klasse

minitransat2015_Frederic_DenisPointe-à-Pitre (Guadeloupe) – De Fransman Frédéric Denis heeft met zijn prototype 650 ‘Nautipark’ de Mini Transat 2015 gewonnen. Hij kwam na zijn oceaanoversteek vanaf Lanzarote vrijdagochtend om 12 minuten over 5 plaatselijke tijd (hier 10:12 uur) over de finish voor het Caribische Eiland Guadeloupe. Omdat hij in de eerste etappe maar een achterstand had van zes minuten op de winnaar Axel Tréhin (Aleph Racing) en zijn grootste bconcurrenten een achterstand hebben van 50 mijl, is de 31-jarige zeiler uit La Trinité sur Mer logischer wijs nu al overallwinnaar van deze Mini Transat îles de Guadeloupe.
minitransat2015_Frederic_Denis2
Denis heeft een afstand over de grond afgelegd van 3230,79 (455 mijl meer dan de kortste route) met een gemiddelde snelheid van 10,52 knopen.

Dimitri Simons (Team Solo) ligt op dit moment met nog 360 mijl te gaan op een verdienstelijke 17de plaats. De andere Nederlandse deelnemer Florian Lakeman (Gimmick) heeft in de eerste etappe moeten opgeven wegens ziekte. (Nauticlink, Mini Transatlive, www.frederic-denis.com)

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Ontvang wekelijks ons watersportnieuws-overzicht