windverwachting

Friese Stichting Elektrisch Varen (SEFF) lanceert op Boot Holland haar zelfbouw-project MienSkip

PERSBERICHT
Leeuwarden – In eerste instantie is de MienSkip een motorboot van 6,50 m. lengte, op ons verzoek ontworpen door Vripack, de vermaarde ontwerpers uit Sneek. Bijzonder is dat dit ontwerp gebouwd kan worden in alle materialen: aluminium, staal, hout en kunststof. Het ontwerp is voor iedereen beschikbaar in de vorm van een bouwpakket, dat via de moderne snij- en freesmethoden exact op maat geleverd kan worden. Daardoor is het voor iedereen, professional of amateur, gemakkelijk en met goed resultaat te bouwen.
En daarmee komt de andere betekenis van Mienskip naar voren: het is Fries voor gemeenschap. En raakt het aan het mienskip – thema van Leeuwarden-Friesland culturele hoofdstad 2018. In dit geval betekent het: samen een boot bouwen. De gemeenschappen die dat kunnen doen zijn velerlei: vrienden, collega’s van een bedrijf, leden van een watersportvereniging, bewoners van dezelfde buurt, studenten, etc.
Bij het bouwen van de boten speelt het bedrijfsleven natuurlijk ook een belangrijke rol: voor het leveren van materialen, aandrijvingen, scheepsuitrusting, of zelfs voor het in opdracht bouwen van een (deel van) de boot. Qua aandrijving is de boot ook heel flexibel. Altijd elektrisch (dat is een voorwaarde), maar in de vorm vrij. Inboard, outboard, podmotor, alles is mogelijk.
De eerste Mienskip wordt al gebouwd in samenwerking met ROC Friese Poort in Sneek. Die boot zal (deels afgebouwd) te zien zijn op Boot Holland, stand 4040/4041 van SEFF en ROC De Friese Poort in de Frankenhal. Boot Holland vindt plaats van 12 t/m 17 februari in WTC Expo te Leeuwarden.
Wij nodigen u van harte uit om daar een kijkje te komen nemen!
Meer informatie www.mien-skip.nl en www.seff.nu

1 Bericht

  • F.J. van Beek

    6 jaren geleden / 28 februari 2016 om 16:54 uur

    Ben geïnteresseerd in de zelfbouw boot, waar is de bouwpakket te koop.
    Met vriendelijke groet,
    Frans van Beek

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Flessenpost

Je wekelijkse watersport update

X