windverwachting

Friese zeilschool Pean heeft 25 procent meer boekingen dan in deze periode in 2013

pean_pasen_14Akkrum-Nes (Frl) – Voor zeilschool Pean bij Grou en Akkrum begint het seizoen 2014 prima. Het aantal inschrijvingen voor een zeilkamp in de meivakantie en met Pinksteren loopt nu al 25% voor op vorig jaar.
Hoewel er sprake is van groei blijven het kleinschalige kampen. Omdat de meeste zeilinstructeurs een HBO of WO studie volgen hebben zij geen vakantie en zit daar de beperking in de capaciteit. De universiteiten zijn met Pinksteren wel dicht. Daarom verwacht Pean dat de groei nog wat zal doorzetten.
Christophe Meijer, eigenaar van de zeilschool kan niet meteen verklaren wat de reden van deze stijging is. “Laten we allereerst eerlijk zijn en erkennen dat de boekingen in het voorseizoen deels afhankelijk zijn van het weer.” zegt Meijer. Half maart vorig jaar lagen de Wijde EE en het Pikmeer nog dicht met ijs. Dit jaar was het half maart 20 graden en zonnig. Ook bij de afdeling bootverhuur van Pean zijn de geluiden positief. “Voor ons is de combinatie van een warm voorjaar en een winderige zomer het best. Met warm weer boeken mensen eerder en kunnen wij meer investeren in nieuw materiaal. Zo hebben we nu nieuwe optimisten en nieuwe surfplanken kunnen kopen.”, aldus Meijer.
Ontwikkelingen
Toch ligt het niet alleen aan het weer denk Meijer: “Al bijna 50 jaar doen wij ons best om goede zeilles aan te bieden. Niet dat het hier altijd fantastisch is hoor, maar we streven er wel altijd naar.” Over de veranderingen en ontwikkelingen in de zeilschoolbranche is Meijer dan ook kort. “Alles in de wereld kan veranderen maar dit niet: Op de hoek van de wijde EE en de Graft ligt zeilschool Pean en daar geven we leuke, leerzame en veilige jeugdzeillessen… schrijf dat maar op.”
www.pean-zeilschool.nl

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

X